deutsche flagge  Deutsch     english flag  English     nederlandse vlag  Nederlands
   

  Corona virus       Geneesmiddelen       Coma therapy       Start       Trans Gender    
  Wachkoma Therapie
  Start
   
hpi-OPLEIDINGEN & INFORMATIE THERAPIE COMA EN AUTISME

Coma, therapie en opleidingen
h p i - therapie

Dagboek van een patiënt in COMA

EEN BLOG OVER COMA

Is onderzocht, welke invloed het heeft, wanneer de patiënt in coma de hele dag geholpen wordt om zich te bewegen, zonder dat hij blootgesteld wordt aan prikkels, die ook door gezonde mensen als pijnlijk worden ervaren?


Vrijdag 31 December 2021

Mijn Droom

Is het een droom of is het waarom ik geboren ben?

Het is meer dan twintig jaar geleden, dat ik in het Zwarte Woud van Freiburg in Breisgau naar Lörrach wandelde om voor mezelf duidelijk te krijgen, wat ik moest doen. Ik stond weer op een kruispunt in mijn leven.

Op die wandeling kwam het idee tot mij, dat ik een grote boerderij met paarden, waarmee therapie gegeven werd, een theetent, een hotel en een danstent, waarin therapie de basis was, tot leven zou wekken. Dat zou alle dingen, die ik in mijn jeugd wilde, bij elkaar brengen.

Dit is een dusdanig groot projekt, dat ik dat niet in mijn eentje zou kunnen verwezenlijken, dus heb ik het idee gekoesterd en laten rijpen. Wat zou zoiets kosten?

De meer dan twintig jaren, die sindsdien verstreken zijn, hebben niet de financiële basis gebracht, die voor een dergelijk projekt nodig zijn, dus is het nog niet verwezenlijkt. Integendeel, het plan groeit nog steeds.

Het is niet langer een boerderij, waar therapie op nummer één staat, maar een complex, waar in de tuin fruitbomen staan en een grote natuurhut, waarin cursussen gegeven worden, een multifunctionele therapieruimte, waarin ook culturele activiteiten zoals concerten, toneelstukken e.d. gegeven worden en een therapeutische teetent, waarin een klokkenexpert zijn expertise met mensen deelt en ook de mogelijkheid aanbiedt om zelf een klok te maken.

Hoe zou het zijn, wanneer elk kind op school zou leren een eigen, mechanische klok te maken? Ik baal er ontzettend van, dat ik op school geen werkelijke handvaardigheid geleerd heb. Ik kan met tien vingers redelijk snel typen, want ik was op typeles, maar ik kan niet met hout een prachtige tafel maken of een mooie, degelijke, demontabele kast en ik heb ook niet geleerd om metaal te slijpen of draaien, kortom zodanig te bewerken, dat ik, bijvoorbeeld, zelf een metalen rolvoet voor mijn oude, zware piano kan maken, zodat ik de piano met gemak van zijn plaats kan bewegen.

De kinderen anno 2021 hebben leerplicht, maar de scholen worden door de overheid gesloten in de hoop, dat er daardoor minder mensen met covid in het ziekenhuis zullen komen. Een 93 jarige brak haar schouder en werd na 3 dagen weer naar huis gestuurd, waar zij tot die tijd zelfstandig woonde.

De hulp, die al 30 jaar bij haar werkte, voelde zich niet happy 's avonds en ging kijken, hoe het met de vrouw ging. Zij vond haar in bed, volledig van slag, niet in staat om zich aan te kleden of voor zichzelf te zorgen.

Met de allergrootste moeite is de 93 jarige in een tehuis opgenomen, maar heeft de toestand niet overleefd. Deze vrouw wordt niet als covid-dode genoteerd, maar is het indirekt wel?

  Naar boven  


Donderdag 9 December 2021

LUISTER !

"Wie luistert weet meer"

is op radio NPO 1 (vroeger Hilversum 1) meer en meer te horen en de vaste luisteraar begint zich er danig aan te ergeren. Want niet alleen is deze slogan zoo vaak te horen, dat hij veel zendtijd kost, ook wordt er veel zendtijd gebruikt om alsmaar hetzelfde te laten horen.

Op verschillende tijden in de week wordt dezelfde auteur aan het woord gelaten, dezelfde politicus vertelt weer hetzelfde en er is ook weinig variatie in onderwerpen.

Nu is het thema de NAM, waardoor veel ellende ontstaan is. Nu gaat het over het afvalwater, dat in Twente in de bodem gespoten wordt, niet op 3000 meter, maar op 1100 meter wordt het sinds 2011 ingespoten en nu er in Duitsland, waar iets dergelijks gebeurt, een lek is ontstaan waardoor de bodem vervuild geraakt, wordt er in Nederland eindelijk aandacht aan het hele gebeuren geschonken.

„De” mens is een raar wezen. Het lijkt, alsof hij alleen in staat is om voor de korte termijn te denken en zich in het geheel geen voorstelling kan maken over het systeem aarde. De aarde is voor de mens een voedselvoorziener, ondersteuner (dankzij de zwaartekracht vliegen we er niet af), maar ook grote reiniger, denk maar aan het water, dat als regen valt en door de duinen opgenomen wordt, aldaar gezuiverd en op diepte als DRINKWATER gewonnen wordt.

En er wordt gedacht, dat als een gat waar bijvoorbeeld zout in zat, gevuld wordt met water, dat dat geen nadelige invloed op de aarde zou hebben, waarbij er wordt voorbij gegaan aan het evenwicht dat de aarde in zich is.

Zou het zoiets zijn als het gat, ontstaan doordat de galblaas verwijderd werd, te vullen met urine? Dat zou natuurlijk niet goed gaan, maar over de aarde wordt anders gedacht. Of niet-gedacht?

De planoloog is een van de weinigen, die lange-termijn-denken als basis heeft, maar de op zelfredzaamheid en concurrentiebeding gerichte regeringen van de laatste jaren hebben de planologen zo veel mogelijk wegbezuinigd.

Hoe het zij, het zou fijn zijn als ook op radio NPO 1 meer aandacht besteed zou worden aan LOGISCH DENKEN, een ZINVOLLE BEWEGING en de zendtijd niet meer op zou gaan aan de slogan "Wie luistert weet meer".

  Naar boven  


Maandag 6 December 2021

CORONAVIRUS

„Toen was het virus nog niet hier!” is te horen op NPO 1 tijdens Blok en Twan. De voorzitter van de gezondheidscentra de Bilt antwoordt dit met klem op de vraag van een moeder, of vast te stellen is of haar zoon in december 2019 ziek is geweest door het corona-virus. De voorzitter is er van overtuigd, dat het virus in december 2019 alleen in China was en pas in maart 2020 in Nederland.

Een wonderlijke kijk op de werking van een virus. Is het niet zo, dat een virus zich dusdanig verandert, dat het niet meer herkend wordt, totdat iemand er zeer gericht naar op zoek gaat en de bouw van het virus ontdekt en het een naam geeft? Als je niet weet, waarnaar je moet zoeken, zul je het niet vinden en als je niet zoekt, vind je het ook niet.

Voor zover bekend, was er in 2019 in China een heel gemene griep in omloop, die veel slachtoffers kostte en een arts, die wilde weten wat de oorzaak van al die doden was, ging chemisch op zoek en trof een virus aan, dat dusdanig van de bekende virussen afweek, dat het een nieuwe naam kreeg: covid-19. Kennelijk een variatie op de al bekende covid-virussen?

Het feit, dat er al veel mensen waren overleden aan het virus, zoals helaas de arts, nadat hij zijn vonst bekend gemaakt had, ook, wijst erop, dat het virus al langer in omloop was. En het is zeer onwaarschijnlijk, dat het in China bleef. Per slot van rekening reisden Buitenlanders naar China en Chinezen naar het Buitenland.

Er gaan verhalen van mensen, die in november 2019 drie weken hartstikke ziek geweest zijn, kompleet met snotteren, keelpijn, ademnood, terwijl deze mensen normaal niet ziek worden en de Griep aan hen voorbij gaat. Of ook van iemand, die zelden de Griep krijgt en die in december 2019 snotverkouden was en vaststelde, dat de trap niet meer in één keer genomen kon worden, maar een of twee pauzes ingelast moesten worden om op adem te komen.

Er was nog geen sprake van covid of corona, maar de mensen werden wel ziek en toen bekend werd, dat er een covid-19 virus ontdekt was, werd het hen duidelijk, dat het waarschijnlijk dat virus geweest is, waardoor zij ziek waren.

Een virus houdt zich niet aan landsgrenzen, wat bekend is dankzij bijvoorbeeld de vogelgriep en het is niet voor iedereen even gevaarlijk. Intussen zijn er ook mensen, die zich niet hebben laten inenten en zitten te wachten tot zij ziek worden, bijvoorbeeld van hun vrouw die positief getest is, maar zij worden niet ziek.

Gelukkig zijn er nog mensen, die een eigen immuniteit hebben en het is goed, wanneer daar met het beleid rekening mee wordt gehouden. Er wordt gewezen naar mensen, die zich niet laten inenten als de oorzaak van de toename van de besmettingen, maar het lijkt mij beter om te kijken in hoeverre het voedselpatroon of bewegingspatroon van invloed zou kunnen zijn op het risico om besmet te geraken.

Ondanks dat bekend is, dat beweging goed is voor de mens en zijn weerstand, worden er maatregelen genomen, die beweging beperken. Zou het gebruik van pillen, drugs, alcohol en suiker of bewegingsarmoede een positieve of een negatieve invloed hebben op het risico om van het corona-virus ziek te worden?

  Naar boven  


Dinsdag 23 November 2021

SIGARET VOOR €60 ?

20000 CORONADODEN

Er zijn 20 000 tabaksdoden per jaar, is te horen op de radio. Dit jaar zijn er ook 20 000 corona-doden, wordt er gezegd.

Er wordt een prijsverhoging voor tabak voorgesteld om straks 20 000 doden te voorkomen. De tabakslobby doet zijn best om dat te voorkomen. Op de vraag, wat een pakje sigaretten zou moeten kosten, wordt gezegd dik €20, net als in Australië, en dat je dan verslaafden blijft houden, die je moet helpen van hun verslaving af te komen.

Tabak is nu per vergissing nog een legaal produkt, wordt geopperd. Kinderen mogen geen pakje sigaretten meer kopen of consumeren, vindt de longarts en dan houdt het (het gebruik van tabak) op.

De tijd zal het leren. De grote drooglegging in USA en in de Arabische staten leert het tegendeel.

De crimineel legt zich dan toe op het produceren en stimuleren van de consumptie, zoals nu cocaïne en andere bewustzijnsveranderende middelen ter beschikking gesteld worden aan de burger, die daar kennelijk behoefte aan heeft en 50 euro voor een portie betaald.

Over heroïne wordt niet veel meer gesproken, er heerst een gedoogbeleid, maar dat heeft geen afwezigheid van verdovende, stimulerende, of andere invloed-op-het-bewustzijn-hebbende middelen tot gevolg gehad.

Verdovende, stimulerende e.d. middelen zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Dankzij de chemische industrie veranderen zij alsmaar, waardoor zij „niet verboden” zijn, totdat zij in de wet vermeld worden.

De burger kan niet aan de lijn gelegd worden, behalve misschien als het cocaïne of opium betreft, maar zal blijven zoeken naar zijn eigen GELUKSGEVOEL. De vluchter zal misschien zijn toevlucht zoeken naar een hulpmiddel om dat geluksgevoel te verkrijgen en zich niet realiseren, dat afhankelijkheid van een hulpmiddel zijn eigen geluksgevoel uiteindelijk teniet zal doen.

De vechter zal wellicht zijn toevlucht zoeken naar het vechten tegen iets, waarvan hij of zij denkt, dat het de moeite waard is om tegen te vechten (bv. het gebruik van alcohol, tabak, suiker of drugs) en degene, die bevriest in spannende situaties, reageert misschien door te proberen zich onzichtbaar te maken.

Voor allen geldt, dat het mogelijk is om aan iets verslaafd te geraken. Voor de een is het de sigaret, die ervoor zorgt, dat hij het gevoel heeft zelf iets te kunnen beslissen, voor een ander is het het lijntje cocaïne, dat hem even uit de dagelijkse sleur haalt en hem het gevoel geeft, dat hij even niet voor alles verantwoordelijk is, voor een ander kan het de kinderen zijn, die alles krijgen en mogen wat zij willen, het kan het dagelijkse bezoek aan de sportschool zijn, het dagelijks douchen, het gevecht tegen het gebruik van alcohol of tabak, poetsen of niet poetsen, kortom, verslaving heeft vele gezichten en kan voor de buitenwereld een reden zijn om te bestrijden, zonder de reden van de verslaving te kennen en te willen bekijken en opheffen.

De dochter in Noorwegen, die niet wilde, dat er in de supermarkt alcohol verkocht zou worden, had daar een goede reden voor: haar vader was alcoholist en daar had zij vele nare ervaringen door gehad. Het feit, dat hij 2 uur moest reizen om alcoholische dranken legaal te kunnen kopen, waren voor hem geen beletsel om alcoholist te zijn.

De mensen, die denken, dat er 20000 doden minder per jaar zouden zijn, wanneer er geen mensen meer zouden roken, gaan voorbij aan het feit, dat een ieder dood gaat en dat het moment van de dood min of meer vast ligt.

In het verkeer sterven minder mensen, dankzij alle mogelijke maatregelen, maar dat betekent niet, dat er geen doden meer zijn.

De mens, die wordt geboren weet één ding heel zeker: „ik sterf” en voor de een is dat snel en voor een ander wanneer hij langer dan een eeuw op deze aarde was. Niet alles kan de mens bewust beïnvloeden, omdat de mens niet wil weten, wat de gevolgen zijn van zijn handelen.

Met 50% kennis maatregelen nemen in de hoop dat daardoor minder mensen sterven, heeft tot gevolg dat andere mensen sterven, omdat zij niet op tijd de noodzakelijke medische zorg krijgen?

  Naar boven  


Dinsdag 23 November 2021

HONGERSNOOD IN NEDERLAND
door sprinkhanen!

O jee, een Afrikaanse treksprinkhaan wordt hier gekweekt. En wat als er eens iemand een deur open laat staan en al die sprinkhanen ontsnappen? Dan vreten zij alles op wat ze tegen komen, vermeerderen zich als een epidemie en is er hongersnood in Nederland?

Waarom begint iemand met een dergelijk projekt, terwijl er in andere landen mensen vechten tegen de vernietigende werking van de sprinkhanen?

  Naar boven  


Maandag 1 November 2021

Voetbal supporter.

VOET BAL FEEST?

Voor wie is een voetbalwedstrijd nog een feest? Er zijn drie mogelijkheden voor de supporter: zijn club kan winnen, gelijk spelen of verliezen. En afhankelijk van die uitslag, is het aantal punten dat de club krijgt voor het kampioenschap. Hoe meer punten, hoe hoger de club op de lijst staat.

En in Nederland zijn de clubs, die al jaren meestal aan de kop van de lijst staan: Ajax, Feijenoord en PSV. Soms lijkt het wel, alsof alleen deze clubs bestaan, maar dat is gelukkig niet het geval.

Er zijn veel meer clubs, die veel supporters hebben, die hun club een goed hart toedragen, en het is de vraag of dit goede hart samengaat met het toedragen van een goed hart voor élke club of gepaard gaat met het toedragen van een kwaad hart voor alle andere clubs, en dat kwade hart tot uitdrukking brengen in het op alle mogelijke manieren (misschien zelfs denkend de eigen club te helpen) de andere clubs, waartegen de eigen club speelt, uit te dagen.

Het is begonnen met het uitdagen van de supporters van de andere clubs, wat tegenwoordig in het stadion wat moeilijker is, omdat de supporters van de verschillende clubs in aparte vakken ondergebracht worden. Helaas zijn er meer en meer ongeregeldheden en lijken voetbalwedstrijden gebruikt te worden om te vechten en te vernielen. Bedreigingen en agressiviteit tegen vrijwilligers en bestuurders, ook van buitenlandse clubs, komen meer en meer in de publiciteit en lijken het geweld te stimuleren.

Er wordt over gesproken om clubs minpunten op de lijst voor het kampioenschap te gaan geven, wanneer de supporters zich misdragen, maar dat lijkt een heel ongezond idee. Want dan gaat de supporter van een club, die een andere club een kwaad hart toedraagt, doen alsof hij een supporter van de andere club is en als supporter van de tegenpartij rotzooi trappen, waardoor die andere club puntenaftrek krijgt en de eigen club dus relatief er beter voor staat?

Ook wordt er gesproken over een digitale meldplicht, doch het is amper voor te stellen, dat dat een positief effect op het gedrag van de supporters zou geven. Integendeel, de voorhandene creativiteit zal ongetwijfeld gebruikt worden om een manier te vinden om toch bij de rellen aanwezig te zijn.

Geef de supporter een tweede kans. Laat hem elke dag waarop zijn club speelt, zich moeten melden in een andere stad, waar hij, met alle andere supporters (ook van andere clubs) die ook een stadionverbod hebben, „heropgevoed” wordt. Laat deze supporters leren, hoe zij hun creativiteit en agressiviteit op een constructieve manier kunnen gebruiken. Hoe zij voor hun favoriete club een supporter zijn, die medewerking verleent aan het goede resultaat van de club.

Ook is het goed, wanneer de supporter zich bewust is van het feit, dat er maar één club de beste kan zijn en dat het er uiteindelijk niet om gaat, dat men de beste is, maar dat men zijn best doet en dat dát gewaardeerd wordt. Wanneer de supporter leert, dat de waardering, die hij krijgt voor zijn positieve inzet veel prettiger is dan de aandacht, die hij krijgt wanneer hij zich aansluit bij mensen, die slechts uit zijn op rellen, agressie en macht, is de kans groot, dat hij zijn macht en kracht zal inzetten voor het welzijn van ZIJN club, wat betekent, dat hij zich inzet voor het welzijn van ALLE clubs !

  Naar boven  


'Zondag 31 Oktober 2021

PARK IN SON?

O, wat is het mooi weer vandaag. Helaas kan niet iedereen daarvan genieten. Er wordt gesproken over een sterke toename van het voorkomen van Parkinson en het is de vraag, hoe het komt, dat er meer mensen Parkinson krijgen.

Zou het toegenomen overmatig gebruik van alcohol er mee te maken hebben? Met name het stoppen met het overmatig gebruik van alcohol? Het overmatig gebruik, dat ontstaan is door de onmacht, die de mens heeft?

  Naar boven  


Vrijdag 20 Augustus 2021

Lees- en rekenproblemen.

MOEITE MET LEZEN EN SCHRIJVEN?

staat op de reclameborden op straat. Schaam je niet maar bel: 0617366520 (oid). Een gevolg van de acht miljard euro extra, die beschikbaar zijn gesteld voor het onderwijs, omdat de leerlingen die achterstanden hebben, door de Corona-lock-down niet wijzer geworden zijn? Commerciële bijlesbedrijven doen daardoor goede zaken. Waren het eerst welgestelde ouders, die privé bijles voor hun hulp-behoevende-kinderen betaalden, nu zijn het scholen, die bij de commerciële bijlesbureaus tijd inkopen, in de hoop, dat de kinderen, die niet het gewenste niveau halen, het door deze extra lessen wèl doen.

Doch, de kans daarop is gering! De mens heeft niet alleen behoefte aan mentale oefening, maar aan een algehele aanpak, waardoor de kennis op „ruggenmerg-niveau” komt en dat gebeurt niet door de computer te gebruiken, maar door het fysieke systeem te betrekken bij de input. Een van de manieren is het opschrijven van de informatie, die men tot zich wil nemen. Een andere manier is het uitspreken van de informatie, die men wil onthouden. Algemeen ondersteunend hiervoor is het fysiek bewegen in het algemeen. Bijvoorbeeld sporten!

En kinderen en volwassenen, die duidelijk moeite met lezen, schrijven of rekenen hebben, doen er goed aan om sensomotorische oefeningen te doen.

Bijvoorbeeld:

Lopen en in de handen klappen als een voet op de grond komt.

Of:

Een voet op de onderste trede van de trap zetten, de andere voet ernaast en de eerste voet weer terug op de vloer en de andere voet er weer naast – en dat 33x achter elkaar.

Als dat zonder haperen gaat, klap dan in de handen als de rechter voet op de trap komt. Als dat goed gaat, klap dan als de rechter voet op de grond komt.

Als dat goed gaat, klap dan in de handen als de linker voet op de trap komt. Als dat goed gaat, klap dan als de linker voet op de grond komt.

En als beide goed gaan: klap dan in de handen als een voet op de trap of op de grond komt en zorg ervoor, dat het een gelijk ritmisch geheel wordt.

Een ander voorbeeld:

Ga staan en hef de rechter knie en tik de knie met de linker hand aan, zet de rechter voet weer op de grond en hef de linker knie en tik met de rechter hand de linker knie aan en zo voort, dit wordt de „kruisloop” genoemd. 55x elke knie aantikken.

Als het goed gaat, doe dan hetzelfde, terwijl je naar

1. rechtsboven kijkt 55x

2. linksboven kijkt 55x

3. linksonder kijkt 55x

4. rechtsonder kijkt 55x

5. afwisselend van rechtsboven naar linksonder en weer terug naar rechtsboven naar linksonder enz. kijkt 55x

6. afwisselend van linksboven naar rechtsonder en weer terug naar linksboven naar rechtsonder enz. kijkt 55x

Nog een voorbeeld:

Tik met de rechter wijsvinger de neus aan en grijp het rechter oorlelletje met de linker duim en wijsvinger ←→ wissel dit af met: tik met de linker wijsvinger de neus aan en grijp het linker oorlelletje met de rechter duim en wijsvinger.

Nog een:

Muizentrapje: De rechter wijsvinger op de linker duim, rechter duim op linker wijsvinger ←→ rechter wijsvinger draait naar voren om aldaar de linker duim weer te ontmoeten, die naar achteren om de rechter duim en linker wijsvinger gedraaid is ←→ rechter duim en linker wijsvinger draaien naar boven om linker duim en rechter wijsvinger en ontmoeten elkaar weer enz.

Er zijn nog heel veel andere sensomotorische oefeningen, die door therapeuten aangeboden worden en ook door gymnastiekleraren gegeven kunnen worden. Wanneer de helft van het bedrag, dat bedoeld is om de leerlingen, die hulp nodig hebben, besteed zou worden aan gezamelijke sensomotorische bewegingslessen, zou het een veel beter langdurig effect hebben, dan wanneer men een „bijles bedrijf” dat hulp biedt bij: "Moeite met lezen en schrijven" in de arm neemt.

Een gerichte en alles beïnvloedende sensomotorische behandeling leidt tot verbetering van zowel het taalkundig inzicht als ook het mathematisch inzicht, waardoor de leerling, die moeite met een bepaald vak heeft, daar met meer plezier aan zal werken.

De boven beschreven OEFENINGEN lijken dom, maar consequent dagelijks doorgevoerd, hebben zij een onverwacht positief effect op de leerling én op de ouder, die meedoet.

De andere helft van het beschikbare bedrag kan dan besteed worden om de leraren, die het nu niet lukt om alle leerlingen op het gewenste niveau te laten komen binnen de daarvoor beschikbare tijd, te leren hoe zij de sensomotorische oefeningen in hun dagelijkse lessen kunnen inbouwen, zodat alle leerlingen mee kunnen komen en zij zelf ook weer meer plezier in het lesgeven krijgen.

  Naar boven  


Vrijdag 23 Juli 2021

Groepsimmuniteit.

Op radio NPO1 (vroeger Hilversum 1, dat niet te verwarren was met Nederland 1, zoals de televisiezender genoemd werd) is te horen, hoe er, o.a. door Marli Huijer, gedacht wordt over een „passieve vaccinatieplicht”, terwijl in Tokyo steeds meer sporters en begeleiders positief getest worden, ondanks de bewegingsbeperkingen, waaraan zij zich moeten houden én het feit, dat zij volledig ingeënt zijn en dus komt de vraag op, of alle chauffeurs van het vervoer, waar de sporters en andere aanwezigen gebruik van maken, ook dagelijks getest worden?

Ook komt de vraag op, waarom er alleen maar gesproken wordt over vaccinatie, terwijl degene, die met het covid-virus in aanraking gekomen is, weerstand opbouwt. In het begin van de pandemie werd er gesproken over een natuurlijke groepsimmuniteit, maar dat idee lijkt volledig verdwenen te zijn, terwijl er vele mensen zijn, die postief getest worden en dus immuniteit opbouwen?

Hoe zou het zijn, wanneer van elke burger het bloed onderzocht wordt op de aanwezigheid van antilichamen tegen het covid-19 virus. Hoe groot zou de groep dan zijn? Er van uitgaande, dat iedereen, die in aanraking is geweest met het covid-virus, immuniteit heeft opgebouwd, moet deze groep groter zijn dan de groep met mensen, die gevaccineerd zijn.

En het zou interessant zijn om te kijken hoeveel van de mensen, die zich niet hebben laten vaccineren, hoeveel antistoffen in hun bloed hebben en hoeveel antistoffen de mensen, die zich wel hebben laten vaccineren in hun bloed hebben.

En dit natuurlijk ook bij de mensen, die in het ziekenhuis belanden. Aangezien intussen gebleken is, dat een vaccinatie een positieve covid-test niet kan voorkomen, lijkt het verstandig om te gaan onderzoeken of er meer duidelijkheid te verkrijgen is over een natuurlijke weerstand tegen het covid-virus. Daarvoor moet wellicht de homeopathie te hulp geroepen worden.

Per slot van rekening zijn mensen niet allemaal gelijk. Er zijn verschillende soorten mensen, waarbij niet aan geslacht of huidskleur gedacht wordt, maar aan constitutie, zoals in de homeopathie beschreven. Een „tuberkel-type” zal anders reageren dan een ander type en zal mogelijk meer neigen naar ziek worden door een bacil dan door een virus?

Denken, dat alleen chemisch vervaardigde middelen tot de benodigde groepsimmuniteit zullen voeren, betekent, dat men ontkent, dat de mens in staat is zichzelf te beschermen, wanneer dat mogelijk is en dat ook doen zal, wanneer dat nodig is. Er van uitgaan, dat iedereen, die niet gevaccineerd is, een gevaar voor zijn omgeving is, betekent, dat men niet vertrouwt op de levensdrang van de mens, want, zoals boven geschreven, zal de mens antistoffen maken, wanneer hij met een ziektekiem in aanraking komt. En vele mensen zijn vóór maart 2020 al in aanraking gekomen met het covid-19 virus, zelfs toen het nog geen naam had.

Toen werd er, zoals ook in de jaren 1916-1920, gesproken over een „heel gemene griep”, die een eeuw geleden later de naam kreeg van „Spaanse griep”. Vóór januari 2020 waren er ook in Nederland al mensen, die normaal nooit griep krijgen, die wel lelijke griep kregen, waardoor het traplopen moeilijk werd, en die na een paar dagen of soms weken, weer aan het werk gingen. Niet iedereen wordt ziek, dus hoeft ook niet iedereen zich te laten inenten? Een zieke wordt niet aangestoken, maar steekt zichzelf aan. Hij of zij heeft de keuze om wel of niet de ziekteverwekker op te nemen en in het lichaam de strijd daarmee aan te gaan.

  Naar boven  


Donderdag 17 juni 2021

Energietransitie of Watervoorziening.

Het is toch wat, dat het niet het ministerie van milieu is, maar dat het de algemene rekenkamer is, die erop moet wijzen, hoe gevaarlijk het gebruik van aardwarmte is. De algemene rekenkamer wijst erop, dat het boren van 2000 meter (2 kilometer) diepe gaten het risico met zich meebrengt, dat het water, dat dan opgeboord wordt, vol zit met chemicaliën, die het grondwater, dat gebruikt wordt voor drinkwater, vervuilen en onbruikbaar maken voor de drinkwatervoorziening. Drie waterputten zijn hierdoor reeds gesloten worden.

Hoe komt het, dat er überhaupt vergunningen worden afgegeven om 2 kilometer diep te boren in de aarde?

In het kader van energietransitie wordt het gebruik van de aardwarmte gezien als een oplossing van de energiebehoefte en het is de vraag, of er nagedacht is over de gevolgen? Enige jaren geleden was Kernenergie de oplossing, zonder dat er een oplossing was voor het kernafval. Men verwachtte dat er wel een goede oplossing zou komen voor het onschadelijk maken van dit afval. Bestaat die oplossing al?

Of is er alleen maar méér afval, omdat in de medische wereld tegenwoordig ook radioactief afval wordt geproduceerd?

In Amerika komt schaliegas uit de waterleiding, in Duitsland was een gemeente, die op den duur geld wilde sparen aan stookkosten en daarvoor bereid was om veel te investeren: een diep gat werd geboord zodat de aardwarmte gebruikt zou kunnen worden voor de verwarming van het te renoveren en uit te breiden stadhuis.

Het werd een waarschuwing voor de wereld? Tijdens het boren bleek er water in een onderliggende, kalkhoudende aardlaag gelopen te zijn, waardoor de aarde omhoog kwam. Niet meteen, maar langzaam maar zeker, waardoor de huizen gingen barsten.

Het stadhuis is gerenoveerd, pleisters zijn op de scheuren geplakt
en jaren later is de grond nog steeds niet tot rust gekomen.

Het wordt langzaam duidelijk, dat de aarde geen dode bol is, maar een levend, bewegend mechanisme, dat door de mens te weinig gerespecteerd wordt? Het zou goed zijn, als de mens weer de oude wetenschap, die de indianen nog steeds kennen, toe zou passen.

Doch helaas, de („moderne”) mens denkt, dat alles maakbaar is en dat hij zijn wensen moet vervullen om gelukkig te zijn. Hij denkt er niet over na, waarom hij zoveel electrische apparaten in huis heeft en gebruikt, hij wil met cryptomunten betalen, omdat dat „onafhankelijk” is en realiseert zich niet, dat er geen cryptomunt meer bestaat als er geen electriciteit is!

Hoe zou het zijn, als de Overheid de aanschaf en het gebruik van een ligfiets of TWIKE zou stimuleren? De Twike is een overdekte ligfiets, waar 2 personen in kunnen, die beide kunnen trappen én die een accu heeft, waardoor de fiets 80 km per uur kan rijden. Door het trappen kan de accu opgeladen worden, zoals ook de accuoplaadhometrainer, die nog niet in fabrieksproductie is genomen. Omdat dan niemand meer naar de sportschool gaat?

Mensen gaan niet naar de sportschool om hun lichaam te trainen, maar voor de contacten, die men daar opdoet. Anders zouden zij de oefeningen wel gewoon thuis doen. Het zou wel heerlijk zijn, wanneer de apparaten in de sportschool de energie, die de sporters gebruiken, om zouden zetten in electrische energie, waarmee de sporters hun mobieltje konden opladen of de lampen en computer van de sportschool van electriciteit zouden worden voorzien.

  Naar boven  


Woensdag 15 juni 2021

Gouden koets in museum staat.

De Gouden Koets is volop in de aandacht op het ogenblik. Zij is vijf jaar buiten beeld geweest, want zij was aan een grondige onderhoudsbeurt toe. In 1898 werd zij door het volk aan de Koningin geschonken en in de laatste jaren jaarlijks bij het bekendmaken van de begroting door het staatshoofd in Den Haag, gebruikt op weg naar de Regeringsgebouwen, wat voor menigeen een jaarlijks terugkerend feest werd.

Eindelijk weer eens een reden om naar Den Haag te reizen om die prachtige koets in beweging te kunnen aanschouwen en in Den Haag een dagje feest te vieren.

De tijden veranderen, Nederland is geen wereldmacht meer met kolonies, waarvoor een groot leger nodig is, de slavernij is afgeschaft en er wordt getracht om herinneringen daaraan uit het dagelijks leven te verbannen.

Er wordt niet gesproken over de leugen, die Sinterklaas is waardoor kinderen het vertrouwen in hun ouders verliezen, maar over Zwarte Piet, die door de huidige kinderen met open armen tegemoet gezien wordt, omdat deze steevast de handen met lekkere snoepjes vult.

Dat was vroeger wel anders: toen werd Zwarte Piet gebruikt om het kind bang te maken gestraft te worden voor het niet-luisteren naar ouders, leraar of andere autoriteit. Het kind van toen heeft ondertussen ook een paar keer de handen door Zwarte Piet met snoepjes laten vullen en is zich bewust, dat het verdwijnen van Zwarte Piet als hulp van Sinterklaas, niet de aandacht zou moeten krijgen, die het krijgt, maar dat het bestaan van de leugen, die Sinterklaas is, die aandacht zou moeten krijgen.

Nu is de beweging, die de gouden koets van de straat wil hebben omdat deze herinnert aan de slavernij en het koloniale verleden, volop in de aandacht, waarbij gelukkig ook iemand het woord krijgt, die weet heeft van de pijn, die andere mensen zullen hebben, als de Gouden Koets van straat gehaald wordt en níet meer gebruikt zou worden op Prinsjesdag.

Het lijkt erop, dat de beste oplossing van het probleem is, dat de Gouden Koets in het museum gestald wordt en daar alle afbeeldingen en intensies en wat nog meer over die Koets verteld kan worden, aan elke bezoeker duidelijk gemaakt worden én dat de Gouden Koets voor Prinsjesdag uit het museum gehaald wordt en gebruikt wordt, zoals dat in de jaren vóór de grote onderhoudsbeurt gebruikelijk was.

Het verbannen van de Gouden Koets naar het museum, zou betekenen, dat alleen mensen, die aldaar op bezoek komen, de Gouden Koets zouden kunnen bewonderen. Wanneer de Gouden Koets door Den Haag rijdt op Prinsjesdag, komt zij op de televisie en kan iedereen in het land de Koets in beweging bewonderen en kan verteld worden, wat de geschiedenis van de Koets en van Nederland is. De Gouden Koets níet meer door de straten laten rijden, verandert de geschiedenis van Nederland niet !

  Naar boven  


Woensdag 15 juni 2021

Zwanger treinen in de klas.

In België mag de vrouw, de laatste vier maanden van haar zwangerschap in de trein in de eerste klasse plaatsnemen, zonder daarvoor bij te betalen, zodat zij niet hoeft te zoeken naar een comfortabele, fijne plek, want er wordt van uit gegaan, dat elke plaats in de eerste klasse een comfortabele fijne plek voor een zwangere vrouw is.

En nu is er in Nederland een initiatief om hetzelfde recht te geven aan zwangere vrouwen, ondanks dat er "priority plaatsen" zijn, die bedoeld zijn voor ouderen, zwangere vrouwen en anderen, die behoeftig zijn.

Degene, die het plan op de radio presenteert, is zich bewust van de "Proirity plaatsen" en het feit, dat die o.a. bedoeld zijn voor de zwangere vrouw, maar.... Helaas zijn er mensen, die geen eerbied hebben voor grijze haren, een zwangere vrouw of "behoeftige" en die dus blijven zitten, ook als zij op een "priority plaats" zitten.

Het is goed, als een ieder zich bewust is van het feit, dat niet altijd zichtbaar is, welke behoeften iemand heeft. Ook de jongere, die niet opstaat, doet dat, omdat hij behoeften heeft. Misschien probeert hij of zij op deze wijze aandacht te krijgen?

In ieder geval zou het goed zijn wanneer we weer respect voor elkaar zouden hebben en misschien wel vanuit "wat ik wil wat mij geschiedt, zo handel ik" zouden leven. Dan zou de Kamer en Wettenmaker het niet in zijn hoofd halen om regels te maken, waardoor de burger naar de rechter moet om de uitkering te krijgen, waar hij volgens de bedoeling van de wet recht op heeft, maar die door de manier waarop die wet uitgevoerd wordt, niet krijgt. De rechter geeft de burger gelijk, maar stuurt hem terug naar de wetgever voor de uitvoering van de bedoeling van de wet.

Iemand, die werkloos wordt, kan pas een week voor de datum van ingang zich werkloos melden en wanneer 1 februari een zaterdag is, maakt het UWV er 3 februari van, want "werkloos kun je niet in het weekeinde worden als je niet uitdrukkelijk op zaterdag werkt volgens je contract"! Dat je feitelijk zowel op zaterdag of zondag gewerkt hebt, wil het UWV niet weten, want dat is alleen maar lastig, heel lastig.

In plaats daarvan, kort het UWV 1,75 dag op de uitkering, ook als het de maand februari betreft, waarin niet meer dan 20 werkdagen zijn in een normaal jaar, wat ook geldt in een schrikkeljaar als het begin van de werkloosheid op zaterdag is.

De korting is niet zo groot als bij de burger, die na het begin van zijn werkloosheid ziek wordt en vervolgens niet meer arbeidsgeschikt wordt en van wie de uitkering gebaseerd wordt op de betaling, die het UWV deed en die een maand achter liep op die van het salaris, zodat er in feite een maand te weinig meegeteld werd voor het vaststellen van de uitkering. Doch juist voor die burger, die weinig verdient, zijn dergelijke kortingen, die de overheid doorvoert zonder dat die in de bedoeling van de wet zijn, van groot belang en tonen hoe invoelend "Den Haag" en de wetmakers zijn en hoe weinig zij zich voor kunnen stellen wat € 25 voor deze burger waard is. Het vertrouwen in de Overheid wordt zo enorm geschaad.

En het is duidelijk, dat deze werkwijze veel geld kost, want er wordt wel degelijk geprotesteerd tegen deze handelwijze, waardoor in het uiterste geval de rechter aan het werk gezet wordt, wat veel tijd en dus geld kost, die weer aanleiding is tot nog meer mensen te korten in hun uitkering?

Zo verplicht de overheid ondernemers om m.b.v. een aan internet aangesloten computer aangifte te doen, zonder zich bewust te zijn, dat er hele kleintjes zijn, die geen geld over hebben voor een internetaansluiting thuis en die graag op papier aangifte doen, na de ervaringen met de overheid, zodat zij kunnen zien wat zij doen. Hier is niet het UWV de uitvoerende dienst, die regels hanteert, waardoor de hulpbehoevende burger minder geld krijgt, dan hij volgens de bedoeling van de wet recht op heeft, maar de Belastingdienst, die er, net zo als menig ander Rijksdienst, vanuit gaat, dat iedereen in internet kan en niet bereid is om mensen, die aangeven, dat zij dat niet kunnen, te helpen, want "zo zijn de regels nu eenmaal, daarvoor moet U in Den Haag zijn!"

  Naar boven  


Woensdag 9 juni 2021

AOW of verplicht pensioen?

Wie bepaalt waarom wat voor wie?

Er wordt gezegd, dat er mensen zijn, die niet van de AOW kunnen rondkomen.

Waarom kunnen deze mensen niet van de AOW rondkomen?

Degene, die van een minimum heeft moeten rondkomen en elke cent driemaal heeft moeten omkeren tijdens zijn of haar aktieve leven, verheugt zich over het bedrag, dat elke maand op de rekening wordt betaald als men recht heeft op AOW.

Wanneer men niet het hele leven in Nederland gewoond heeft, heeft men niet recht op de volledige AOW en wanneer men dan geen extra inkomsten heeft, wordt het inderdaad zeer moeilijk om van bijvoorbeeld de halve AOW rond te komen, behalve, als men een huurwoning heeft, want dan kan men recht hebben op huur- en zorgsubsidie, die tegenwoordig „toeslag” genoemd wordt. Degene, die een eigen huis heeft, kan dan door een kamer te verhuren, zijn AOW aanvullen, behalve, wanneer de overheid die inkomsten aftrekt van de uit te keren AOW.

De burger, die geleerd heeft om met weinig geld uit te komen, zal genoeg hebben aan de AOW uitkering, wanneer die zo hoog is, dat noodzakelijke uitgaven voor woning, water en energie, verplichte verzekeringen en dagelijks onderhoud, ervan betaald kunnen worden. Dat bedrag wordt berekend als bestaansminimum.

Er wordt op de radio gezegd, dat er mensen zijn, voor wie de AOW uitkering niet hoog genoeg is en dat die mensen schulden maken, omdat zij gewend zijn aan een uitgiftepatroon, dat te hoog is voor de AOW uitkering en dáárom wordt er gesproken over een verplichte pensioendeelname. Er wordt daarbij voorbijgegaan aan het feit, dat deze mensen kennelijk niet geleerd hebben om hun uitgifte patroon aan te passen aan hun inkomsten.

Soms is de overheid daaraan schuld, omdat zij de spelregels tijdens het (levens)spel verandert, zoals het invoeren van een verplichte ziektekostenverzekering, zonder daarbij in de gaten te hebben, dat de zelfstandig ondernemer of iemand, die geen betaald werk heeft, een premie moet betalen, die hij niet kan betalen, omdat hij niet zoveel verdient. In Nederland is er subsidie, maar niet iedereen komt daarvoor in aanmerking.

In Noorwegen bestond indertijd een landelijke ziektekostenverzekering, waarvoor alléén mensen, die iets verdienden een (procentuele) premie betaalden (zoals vroeger in Nederland de ziekenfondspremie, maar dan voor iedereen), terwijl een ieder er verzekerd was. Oók degene, die thuis zat, omdat hij of zij geen betaald werk buitenshuis had ! Het grote voordeel van één landelijke ziektekostenverzekering bleek niet alleen de uniforme tarieven, maar ook de uniforme voorzieningen. Elke gemeente had recht op dezelfde voorzieningen. Natuurlijk was het niet zo, dat in elke gemeente alles vorhanden was, maar iedere therapeut kon een beroep doen op de hulpmiddelencentrale voor hulpmdidelen, maar ook voor specialistische therapeutische hulp en vakkundige ondersteuning.

Het „verdien”-model, dat in Nederland op alle fronten hoogtij viert, maakt dat de politiker, die ziet, waar het mis gaat, daaraan ten onder gaat en de burger, die vanaf 1 februari werkloos is, gekort wordt op zijn uitkering wanneer 1 februari in het weekeinde is en dat er heeeel veel mensen zijn, die proberen iets te verkopen (bv. een energiecontract of een telefooncontract) en daarvoor niet veel verdienen, terwijl de burger die diensten, die in principe overbodig zijn, wel moet betalen. Want het is wel heel erg blauwogig om te denken, dat als je elk jaar overstapt naar een andere aanbieder, dat je dan minder geld uitgeeft. Per slot van rekening zou alles goedkoper kunnen zijn als er niet zo veel tussenstations waren.

Wanneer de AOW voorziening weer zijn oorspronkelijke functie zou krijgen en een ieder, die geld verdient, daarvan hetzelfde percentage af zou dragen voor de AOW-pot, terwijl alleen de mensen, die die AOW ook inderdaad nodig hebben, er gebruik van zouden maken, zou er geen verplicht extra pensioen nodig zijn?

Vele zelfstandigen zonder personeel weten, dat zij na het bereiken van de AOW-leeftijd, er goed aan doen om te blijven werken, om hun behoeften te vervullen. Die behoeften zijn niet alleen financieel, maar ook het werk op zich, dat zoveel voldoening geeft, dat men het lage inkomen op de koop toe neemt.

Wanneer men wil, dat een ieder solidair met de ouderen en jongeren is, dan lijkt mij het het beste om een procentuele AOW-premie van inkomen in te stellen. Dat betekent dan o.a. dat de politicus meer premie betaalt dan de vrijwilligster, die verder geen betaald werk heeft. En wanneer dan ook nog de uitkering afhankelijk wordt van de status quo en het inkomen van de gepensioneerde, is er m.i. sprake van optimale solidariteit.

Het is ook goed om zich bewust te worden, dat er altijd mensen zullen zijn, die niet rond kunnen komen met het geld, dat zij tot hun beschikking hebben !

 

  Naar boven  


Woensdag 26 mei 2021

OVER SPANNEN BURN OUT

Er is weer een minister afgehaakt. Er wordt gesproken over „burn out” en het is de vraag of dat hetzelfde is als „overspannen”. Dat is een uitdrukking, die met heel veel moeite en schaamte geuit wordt.

En van alle tijd is. In 1919 haakte er ook een minister af, omdat hij zich niet langer capabel voelde om het vele werk dat er gedaan moest worden, te doen. Hij bleef echter bereid om in de Kamer te werken en kreeg een jaar later een zetel in de eerste Kamer, die hij met graagte aannam, want het geld, dat dat opleverde was zeer welkom.

Ruim honderd jaar later wordt er gesproken of er misschien 100 Kamerleden bij moeten komen en/of 400 mensen ondersteunend personeel. (Waar gaat dat van betaald worden ?) De bovenstaande minister, die afhaakte, gebruikte een deel van zijn vergoeding om een privé secretaris aan te stellen, die net klaar was met zijn universitaire studie en die dus nog niet het „klappen van de politieke zweep” kende. Deze privé secretaris was in het begin dus meer een last dan een opluchting, want hij moest opgeleid worden zodanig, dat hij de minister kon ontlasten. De minister was zeer tevreden over de jonge werknemer, die zeer leergierig en werklustig was.

Er wordt veel gespeculeerd over wat de oorzaak is en hoe kan worden voorkomen dat mensen overwerkt of overspannen raken of „burned out”. Als gekeken wordt, hoe de Haagse politiek werkt, blijkt er een heel groot verschil met vroeger. Toen werden er moties ingediend en vragen gesteld om werkelijk het verschil te maken, terwijl dat nu gebeurt (volgens kenners) om aandacht te krijgen als indiener, met het gevolg dat het geen 10, maar 333 moties en vragen per maand zijn.

Het lijkt erop, dat het niet meer gaat om de kwaliteit van de motie of de vragen, maar om de kwantiteit. Er is eens een vraag gesteld over de weigering van het Nederlandse leger om een HTS-wegenwaterbouwkundig ingenieur op te nemen. De ingenieur wilde de opleidingsmogelijkheden hebben, die voor een wegenwaterbouwkundig ingenieur in het leger bestaan, maar het leger was niet bereid om deze ingenieur op te nemen, omdat het geslacht niet zo was als dat van de dienstplichtigen.

Dankzij het stellen van de vraag in de Raad van State, kreeg deze ingenieur het aanbod om toch opgenomen te worden, maar daar werd meteen bij vermeld, dat de kansen, die in het leger aan deze ingenieur geboden zouden worden, beperkt zouden zijn. Van te voren, zonder dus enige kwaliteitsmeting, werd besloten, dat er alleen binnenaktiviteiten voor deze ingenieur mogelijk zouden worden. De reden, waarom de uitdaging niet aangegaan werd.

Nu, 42 jaar later, zijn er meer vrouwen in het leger en worden er veeeeel meeeer vragen in de Kamer gesteld. Er is veel veranderd in het leven. De computer is uitgevonden en als iemand het over „mail” heeft, bedoelt hij niet de brief, die door de Nederlandse, Engelse of Franse post werd vervoerd.

Nee, er wordt dan meestal een internet bericht bedoeld, dat, meestal, geen 8 A4 tekst bevat waarin de ervaringen van het dagelijks leven worden medegedeeld. De echt moderne mens gebruikt zelfs de mail niet meer, maar ept. En schrijf misschien zelfs eptaal, waarbij de 4 voor „voor” gebruikt wordt of de 2 voor „aan”, wat voor de ouderwetse woordgebruiker onbegrijpbaar is.

Vroeger was niet alles beter, maar in ieder geval anders. De brief, die met de post gestuurd werd, kwam 's avonds nog aan, als hij voor 10 uur op de bus gedaan werd. En de brief, die over zee moest, deed er weken over. Want het vliegtuig bestond ook nog niet. In ieder geval leerde men toen ook hoe met de eigen energie zodanig om te gaan, dat men het uithield.

En soms lukte dat dus niet, zoals voor de minister gold, die in 1919 opstapte. Hij kon niet meer. En dat had waarschijnlijk te maken met de ziekte, die hij 18 jaar eerder had en die de reden was het leger te verlaten.

Het Nederlandse politieke systeem is net zo goed een kweekvijver voor „burn out” of „overspannen” als alle andere situaties. Het politiekorps, waar menig agent steeds weer blootstaat aan persoonlijk gevaar door agressieve burgers, de medewerker in de gezondheidszorg, waarvoor hetzelfde, misschien in mindere mate, maar daarvoor meer ervaring met ziekte en dood ervarend, geldt, maar ook de medewerkers in het onderwijs, in de winkel, in de bank, ondanks dat je daar geen geld meer kunt halen, de fabriek, het distributiecentrum enz. enz., overal kun je overspannen raken.

Soms heeft iemand zo’n toestand nodig om tot zichzelf te komen en het antwoord op de vraag: „Waarom doe ik dit eigenlijk?” tot zich te laten komen en daarna wellicht de vraag te stellen: „Wat kan ik nu gaan doen?”

We leven met miljoenen in een stad of in een land en ieder heeft zijn eigen sores en dat is nooit meer dan men kan verdragen. Het is precies zoveel, als nodig is om te leren dragen en daarna misschien dankbaar voor te zijn.

Volledig afhankelijk raken van een uitkering bijvoorbeeld is in veler ogen „misdadig” of in ieder geval „onnodig”. Doch de mensen, die een soortgelijke mening hebben, zijn er zich vaak niet van bewust, dat er vele mensen hun brood verdienen doordat er anderen zijn, die afhankelijk zijn van een uitkering. En dat er mensen zijn, die blij zijn, dat zij een ander met iets kunnen helpen.

Helaas is die hulp voor de afhankelijke niet altijd een hulp, vooral niet, als de overheid dan in zijn regels heeft staan, dat de afhankelijk niet niet thuis mag slapen of niet niet zelf zijn boodschappen mag betalen of niet geregeld bij een ander mag eten enz....

De politiek doet er, mijns inziens, goed aan om te kijken, hoe zij werkt. Overal wordt over energie gesproken, maar nog te weinig wordt het gebruik van fysieke menselijke energie gepromoot. De TWIKE is in Nederland nog amper bekend, terwijl Nederland een fietsland is en de TWIKE een fiets met een accu en een autonummerplaat, want je kunt er 80 km per uur mee bereiken. Hoe zou het zijn, als alle politici een TWIKE zouden gaan gebruiken voor het verkeer binnen 80 km vanaf Den Haag of de plaats, waar zij het meest zijn? In die tijd zouden zij onbereikbaar kunnen zijn, terwijl zij fysiek in beweging zijn en het zou misschien ook nog een hoop CO2 uitstoot schelen?

In ieder geval zou het een goed voorbeeld zijn voor de burger, die moeite heeft om niet met de auto te gaan, omdat hij bang is nat te worden. Want de TWIKE is een „elektrische ligfiets” met overkapping, waarin je met zijn tweeën droog blijft terwijl je fietst ! Ideaal toch, voor Nederland en daarbuiten !

Heeft U een TWIKE in de garage staan, die U kwijt wilt? Bel even 0031 617 366 520 en ik kom hem met alle plezier gratis ophalen!

 

  Naar boven  


Dinsdag 18 mei 2021

TRANS FOOB

Op de radio is te horen, hoe gereageerd wordt op een artikel in N.R.C. over trans jongens en meisjes en behandeling, die leidt tot het andere geslacht. Min of meer, neem ik aan.

Tammy is niet tam, en heeft ervaring. Is ooit geboren en heeft zich laten opereren, zodat het lichaam nu beter past bij het idee, dat indertijd pastte bij het gevoel van.

Het wordt de schrijver kwalijk genomen, dat hij over jongetjes en meisjes spreekt en ik moet bekennen, dat ik elke keer, wanneer het thema "trans" besproken wordt, vol ongeloof luister.

En maar niet onthouden kan, wanneer iemand een transman of transvrouw is. Het is mij nog steeds niet duidelijk, of iemand, die eerst een vrouw was en zich tot man heeft laten opereren een transvrouw of een transman is.

Zelf had ik als klein kind niet alleen het gevoel een jongen te zijn, maar menigeen zag in mij ook een jongen in plaats van het meisje, dat mijn fysieke lichaam toonde.

En tot mijn grote vreugde bleef dit tot op hogere leeftijd het geval. Soms was dit in mijn voordeel, zoals toen, toen een vrouw in een sportauto voor me stopte, toen ik stond te liften.

Toen zij zag, dat ik een vrouw met grijs haar was, sputterde zij, dat zij gedacht had, dat ik een jongeman met blond haar was en wilde me niet meenemen, maar ze liet me toch instappen en heeft mij een stuk op weg geholpen.

Deze vrouw was een uitzondering, want de meeste mensen, die stopten, zagen wel dat ik een vrouw was en dat was in mijn voordeel, want zij waren zeker: "Als U een man geweest was, was ik niet gestopt!"

En zo blijkt het leven zin te hebben, een zin, die je meestal nog niet begrijpt, wanneer je jong bent. Waarom voel je je niet, zoals al die andere meisjes (of jongens) die moedertje of vadertje willen zijn?

Zou het niet goed zijn, wanneer de volwassenen het kind, dat het gevoel heeft in het verkeerde lichaam geboren is, er op te wijzen, dat het lichaam slechts de buitenkant van de binnenkant is.

Het is waar, het maakt wel degelijk uit of je als jongen of meisje geboren wordt. Het jongetje mag en moet veel meer dan het meisje. De jongen moet werken voor vrouw en kind en het meisje moet thuis blijven en man en kinderen verzorgen.

"Dat geldt al lang niet meer!", hoor ik menigeen schreeuwen, en dat is misschien ook wel zo, maar het vervelende is, dat nu geldt: een ieder moet "zijn eigen broek ophouden", maar sindsdien zijn er veel gebroken gezinnen en alleenstaande moeders, die niet alleen het huishouden moeten doen, maar ook het geld voor de kinderen bij elkaar moeten schrapen.

En we weten niet, welke overtuigingen we van onze voorouders hebben overgenomen. Het kan zijn, dat in de familie een jongen gewenst was, maar een meisje geboren werd. Dat kan voor het meisje misschien wel reden zijn om jongen te willen zijn?

Het kan ook zijn, dat de moeder niet meer mocht werken, toen zij ging trouwen en het meisje daarom een jongen wil zijn, zodat het kan blijven werken als het ooit trouwt.

Hoe dan ook, wat de oorzaak is, blijft gissen, neem ik aan, maar als ik zie, hoeveel mensen gevangen zitten in hun spastische of verstijfde lichaam, doet het me pijn te weten, dat er mensen zijn, die een gezond lichaam hebben en daar in laten snijden, omdat ze denken, dat zij dan gelukkiger zullen zijn.

Hoe komt het, dat zij hun gevoel van in het juiste lichaam leven, afhankelijk maken van anderen? Waarom zijn er mensen, die het nodig vinden om in gezonde lichamen te snijden, zonder dat daar een medische noodzaak voor is?

Hoe komt het, dat er mensen zijn, die denken, dat de enige keuze, die je hebt, bestaat tussen medische transitie en zelfmoord? Realiseren zij zich niet, dat het nodig is om je te verbinden met Moeder Aarde en je fysieke lichaam te gebruiken met alle mogelijkheden, die het biedt?

Elk lichaam heeft zijn voor- en nadelen. Zoals boven reeds vermeld, moet de jongen veel meer. Niet alleen in verre landen, maar ook in de lage landen, wat uitgedrukt wordt in de opvoeding. Het jongetje wordt anders opgevoed dan het meisje.

Het wilde jongetje is "zo heerlijk aktief" en wanneer een meisje net zo aktief is, wordt het medisch onderzocht en krijgt het het stempel MBD of Hyperactief. En dit geldt ondertussen ook niet meer, want elk kind wordt naar de dokter gestuurd als een van de ouders het "te druk" vindt.

En als de andere ouder dat niet goed vindt, kan het resulteren in een gestoord kind, dat niet meer spontaan is, omdat leugens verteld zijn om het te kunnen laten onderzoeken en de partner, die geen deel wil zijn aan die leugens, terwijl hij of zij niet sterk genoeg was om de onderzoeken niet te laten plaatsvinden, zich laat scheiden.

Hoe zou het zijn, wanneer elkeen, die zich aanmeldt vanwege het gevoel, dat het lichaam niet past bij het geslachtsgevoel, geleerd zou worden zich te aarden en te ontdekken, welke talenten zij of hij heeft en hoe deze talenten optimaal benut kunnen worden?

Het fysieke lichaam is toch eigenlijk niets meer of minder dan een verpakking. Het gaat niet om de buitenkant, maar om de binnenkant en hoe met de buitenkant wordt omgegaan. De een steekt overal pinnen, al dan niet met diamanten of grote gaten, in om aandacht te trekken, een ander doet zijn best om niet gezien te worden.

En daardoor worden ervaringen opgedaan, die maken, dat men weer wat wijzer is dan daarvoor. Natuurlijk kan men ook zeggen, dat de mogelijkheid om het geslacht te veranderen bestaat en men die dus moet gebruiken, maar geslacht veranderen betekent niet, dat je gelukkiger wordt en je neemt risico's, want wonden in het fysieke lichaam zijn risico's.

Maar denk er aan, dat je altijd zowel vrouw als man, of, zowel man als vrouw blijft. Niemand is alleen man of alleen vrouw, en dat is maar goed ook, want als je kracht nodig hebt, kun je een beroep doen op je mannelijke energie, terwijl je in emotionele situaties een beroep doet op je vrouwelijke energie.

En als het goed is, trouwen die twee energieën een keer in jezelf en dan ben je één met jezelf en dan maakt het echt niets uit of je fysieke lichaam dat van een man of van een vrouw is.

 

  Naar boven  


Vrijdag 14 mei 2021

GRATIS PCR SNEL TEST

In Duitsland kan iedereen zich 2x per week gratis laten testen op Covid-19/Corona, waardoor de mensen meer bewegingsvrijheid hebben en de kans op besmetting verminderd wordt.

Europa wil het gratis testen verplichten, maar Nederland wil dat niet en dus komt die verplichting er niet. Als reden wordt gegeven, dat de bedrijven, die nu de sneltesten uitvoeren waardoor mensen, die daar negatief getest zijn, naar het buitenland kunnen reizen, dan niets zouden verdienen. Verdient de Nederlandse overheid aan de sneltesten?

 

  Naar boven  


Donderdag 13 mei 2021

AGRESSIE DOOR VASTEN

De ramadan kan explosief maken, omdat de mens door vasten niet meer door het voedsel in het coma van alledag gehouden wordt waarbij de emoties binnen de perken gehouden worden.

 

  Naar boven  


Vrijdag 30 april 2021

BEVRIJDING

5 mei is het weer bevrijdingsdag. Een dag, die in Nederland niet een Nationale feestdag is waarop het normale leven stil ligt en die elk jaar door iedereen gevierd wordt, maar een dag, die de naam Bevrijdingsdag heeft. Velen weten niet, wat het betekent om vrij te zijn.

Hoe waardevol het is om je vrij te kunnen uiten en je vrij te kunnen bewegen. Nederland wordt door velen verkozen boven het eigen geboorteland, waar de vrijheid voor iedereen beperkt is.

Dankzij fouten, die de overheid maakt, niet alleen in het uitkeren of terug verlangen van uitkeringen, maar ook door het opnemen van een arrestatiebevel in de computer na een uitspraak waartegen bezwaar is aangetekend, waardoor de opname van het arrestatiebevel niet aktief hoort te zijn, veroorzaakt bij de burger, die op de dag, waarop het beroep behandeld werd, in de Nederlandse cel gestopt werd, een totaal wantrouwen van de Nederlandse overheidsinstanties.

Nederland is een „participatiemaatschappij” geworden, maar de agent, die verzocht werd om het Paleis van Justitie te bellen en te vragen, wat er gebeurd was met het beroep tegen de uitspraak op basis waarvan de agent de burger naar de cel stuurde, vond het niet nodig om het Paleis van Justitie te bellen.

De onwil van deze agent, die daardoor niet te horen kreeg, dat de burger, die hij in de cel ging stoppen, zojuist vrijgesproken was van schuld voor het veroordeelde, had tot gevolg, dat er weer minstens één burger het vertrouwen in de overheid kwijt raakte en daarmede ook het vermogen om vertrouwen te hebben in de digitale overheidswereld.

Geld heelt geen wonden, ook niet het geld, dat niet uitgekeerd werd voor de drie dagen, die deze burger onschuldig in de Haagsche cel zat, waardoor hij het laatste verjaardagsfeest van een doodziek familielid miste. Alleen de agent, die hetzelfde overkwam tijdens zijn opleiding, zal enigszins kunnen navoelen, hoe de burger zich voelde, toen hij volkomen onschuldig in de cel gestopt werd, met het verschil, dat de agent wist, dat hij er een keer aan moest geloven. Het moment trof voor hem slecht, omdat zijn oom doodziek was en net in die dagen jarig was.

Voor de burger, die op 27 april onschuldig in de cel gestopt werd, is Koningsdag een dag die elk jaar weer het trauma van arrestatie in de herinnering roept en Konninginnedag de dag, waarop het trauma van het gemiste laatste verjaardagsfeest herinnerd wordt.

De vrijheid is sindsdien geen vrijheid meer, want het leven heeft bewezen, dat er slechts één agent nodig is om er voor te zorgen dat je onschuldig in de cel kunt belanden, vooral als er al vele andere ambtenaren zich niet aan de regels gehouden hebben.

 

  Naar boven  


Donderdag 15 april 2021

PULSVISSEN VERBODEN

Het pulsvissen is nu verboden. Er is geen wetenschappelijk advies waarop besloten is dat pulsvissen verboden moest worden. Op het hoogtepunt waren 85 Nederlandse vissers met puls aan het vissen.

Afhankelijk van de sterkte van de puls komen de vissen naar boven, dus als je een grote vis wilt vangen, moet de puls hoog zijn. En de kleine vissen, die daar toevallig op dat moment ook zwemmen? Die kunnen die puls al helemaal niet aan en sterven op slag van stoot volgens de leer der logica. Daar is geen wetenschap voor nodig.

 

  Naar boven  


Maandag 12 april 2021

VERSLAVING al dan niet door CORONA

Op de radio is te horen, dat er veel studenten zijn, die verslavende middelen gebruiken. De studenten, die zich verantwoordelijk voelen voor hun medestudenten, vertellen dit aan de arts, met wie zij een gesprek hebben. Zij wijten het vergrote gebruik van verslavende middelen aan de beperkte ontmoetingen, die studenten nu hebben door de bewegingsbeperkende corona-maatregelen.

Die bewegingsbeperkende coronamaatregelen gelden niet alleen voor studenten, maar voor iedereen en niet alleen studenten grijpen naar verslavende of verdovende middelen om hun alleen-zijn dragelijk te maken. Op den duur zullen de gevolgen van de coronamaatregelen duidelijk worden en zal betreurd worden, dat daar niet vooraf meer over nagedacht werd?

De coronamaatregelen zijn ingevoerd om te voorkomen, dat de ziekenhuizen overspoeld zouden worden door patiënten, die niet de juiste behandeling konden krijgen, omdat er onvoldoende personeel en technische voorzieningen beschikbaar zouden zijn.

Men gaat er van uit, dat door de coronamaatregelen het aanbod van patiënten is zoals het is, maar we zullen nooit weten, of dat werkelijk zo is. Vele mensen hebben meteen, toen er sprake was van een levensbedreigend virus, voor zichzelf maatregelen genomen, waardoor zij niet in contact komen met andere mensen. Zij gaan zelf in isolatie omdat zij bang zijn met het coronavirus besmet te worden.

Winkels zijn dicht, bibliotheek, horeca enz. terwijl de supermarkten verzamelplaatsen zijn van mensen, die misschien liever in de horeca hun maaltijd zouden nuttigen. Ondanks de maatregelen stijgt het aantal besmette personen en men vraagt zich af, hoe dat komt. „Men” denkt, dat het komt doordat „de burger” zich niet aan de maatregelen houdt?

Hoe het komt, zullen we wel nooit weten? Zouden de wind, de zon, de vogels, het vlees, de groente, het brood, ..... van invloed zijn? Een vaccin wordt als uitkomst gezien in deze malaise. In het begin werd gesproken over natuurlijke immuniteit, maar dat idee is kennelijk verlaten. Een enkele persoon overlijdt na de toediening van het vaccin, waarna de toedieningsmaatregelen veranderd zijn, waardoor de door vaccin verwachte immuniteit vertraagd wordt.

En de bewegingsbeperkende maatregelen veroorzaken bijzondere toestanden in parken en natuur, waar de burger naar toe trekt wanneer het mooi weer is, op zoek naar de zon en de daardoor oplopende Vit. in het lichaam.

Men zegt, dat dankzij de toediening van een vaccin in de groep ouderen, daarin veel minder mensen ziek worden, maar is dat werkelijk zo? Of zou de reden zijn dat de kwetsbare ouderen, die aan corona overleden zijn, allemaal op zijn en de overgebleven ouderen overgebleven zijn dankzij hun aangeboren immuniteit?

Hoe het zij, er zijn veel meer mensen verslaafd dan potentieel ic-patiënt door corana/covid-19. En de mensen, die van die verslaafdheid af willen, kunnen het hpi-THERAPIE PROGRAMMA eens proberen.

 

  Naar boven  


Zaterdag 10 April 2021

ONGEDOCUMENTEERD

„De kans dat iemand nog een plek gaat vinden in het land van herkomst is nul”, wordt gezegd tijdens een programma over ongedocumenteerden op radio NPO1.

Na 22 jaar verblijf in het buitenland, ben ik terug gekomen naar Nederland. Dankzij een gemeente, die bereid was om mij in te schrijven als behoeftige, die recht zou hebben op een uitkering, wanneer ik een woning zou krijgen in die gemeente, waardoor de woningbouwvereniging bereid was om mij in te schrijven als toekomstige huurster, omdat het inkomen verzekerd zou zijn, door de verzekering van de gemeente, dat ik een uitkering zou krijgen, wanneer ik een woning in de gemeente zou hebben.

Het enige wat ik nodig had, was voldoende geld om de eerste twee maanden huur te betalen. Ik had de ervaring, dat ik in Nederland altijd had kunnen sparen, terwijl ik in Duitsland, waar ik terecht was gekomen, financieel als in een put zonder bodem leefde. Het lukte mij daar niet om te sparen, integendeel, al het geld, dat ik in Noorwegen, waar naar toe ik geëmigreerd was, had verdiend, had ik geheel en al uitgegeven, zoals ook het geld, dat ik verdiende en erfde, verdween in de put van de huur.

Ik had het geluk, dat ik een EEG Europeaan was en daardoor ook in Duitsland recht had op een uitkering. Iedereen weet, dat geld maakt niet gelukkig, maar geen geld hebben kan zéér ongelukkig maken, vooral als je, bijvoorbeeld als ongedocumenteerde ineens zonder werk zit, bijvoorbeeld door de Corona-maatregelen terwijl je goed hebt kunnen leven dankzij al het (zwarte) werk, dat je deed bij mensen die niet bereid zijn om de wettelijke regels te volgen en de vaste werkster, huishoudster, kinderoppas of hoe de hulp, die wekelijks een of meermaals komt werken, genoemd wordt, aan te melden als medewerk(st)er en voor deze persoon sociale belastingen te betalen, zodat zij verzekerd zijn bij ziekte en AOW krijgen, wanneer zij de daarbij behorende leeftijd bereikt hebben.

Of is dat alles onmogelijk als iemand niet in Nederland gedocumenteerd is? Hoe ongedocumenteerd is iemand, die zo genoemd wordt? Vroeger werd over „illegalen” gesproken, maar dat is veranderd, omdat iemand, die bestaat toch eigenlijk niet illegaal kan zijn.

Er was een regeling, dat een staatssecretaris met zijn hand over zijn hart kon strijken, waardoor iemand een verblijfsvergunning kon krijgen, maar die regeling is na ophef over kinderen, die uitgezet dreigden te worden, opgeheven door de Tweede en Eerste Kamer. De rechter moet nu beslissen en die moet de wetten volgen, die helaas niet mens-vriendelijk zijn.

En dus moet je, als je al twintig jaar in Nederland woont en werkt en gelukkig bent, altijd bang zijn dat er iemand, die je niet wel gezind is, ervoor zorgt, dat je naar je „geboorteland” of het land waarvan je ouders de nationaliteit hebben, gestuurd wordt. Als kind mag je naar school, maar als je 18 bent geworden en geen Nederlandse nationaliteit hebt verkregen, dreigt uitzetting.

Een mogelijke oplossing zou zijn om een ieder, die geboren wordt in Nederland de Nederlandse nationaliteit te geven, maar dan krijg je toestanden, zoals nu de mensen, die elders geboren zijn of kind zijn van ouders met een andere nationaliteit nu ook daar belasting moeten betalen, omdat zij ook de USA of Marokkaanse nationaliteit gekregen hebben bij hun geboorte, b.v. omdat zij daar geboren zijn of omdat de ouders de Marokkaanse nationaliteit hebben.

Of moeten gewoon alle nationaliteiten opgeheven worden en moet het vrije verkeer van mensen voor iedereen gelden? Dat zou dan o.a. betekenen, dat vrienden uit Indonesië geen visum meer nodig zouden hebben en ons Hollanders zo vaak als wij willen (omdat wij het kaartje, dat voor hen te duur is, moeten kopen) kunnen bezoeken. Bovendien zou dan niemand meer ergens illegaal zijn, maar zich overal kunnen aanmelden als inwoner.

Het is wel duidelijk, dat een dergelijke regeling verstrekkende gevolgen zou hebben, want wij leven hier in een heel luxe deel van de wereld waar het de financiën betreft. Er zijn veel en veel meer mensen, die niet het „rijksvangnet” van uitkeringen en subsidies (= geldelijke ondersteuning, toelage) (die tegenwoordig „toeslag” (= extra loon) genoemd worden) tot hun beschikking hebben en dus zelf voor een sociaal vangnet moeten zorgen.

Dat wil zeggen, dat zij iedereen te vriend moeten houden......

 

  Naar boven  


Donderdag 8 April 2021

CORONA VACCIN EN TROMBOSE

Wel of geen VACCIN LATEN TOEDIENEN? Er is een kans op trombose. Een geringe kans. Een zeer geringe kans, wordt op de radio vermeld. In alle programmas wordt er over gedebateerd. Had niet zus, had niet zo, zou nu niet.....?

Het is, zoals het is. Vele bedrijven gaan failliet, omdat ervoor gekozen is om een „oorlog” aan te gaan tegen een virus, dat veel slimmer is dan de mens. De werking van het virus is op het ogenblik nog levensbedreigend, waardoor menigeen halsreikend uitziet naar een vaccinatie.

De vaccins zijn in ijltempo ontwikkeld en getest en na een paar maanden vaccineren, blijkt er een kans op trombose te zijn. Een kans, die kleiner is dan de kans op trombose tijdens een vlucht naar Barcelona en ook de kans, dat je trombose krijgt als je de pil gebruikt, is 200 à 400 maal groter. Dagelijks krijgen vele mensen trombose, zonder dat zij ingeënt worden.

Er wordt gesproken over vrouwen, die trombose kregen en daaraan overleden. Zouden deze vrouwen de pil gebruikt hebben?

 

  Naar boven  


Zondag 14 maart 2021

DRINK WATER !

De waterhuishouding in Nederland is sinds mensenheugenis door de mens beïnvloed.

In het waterschap Amstel, Gooi en Vecht bevinden zich polders, waar brak water omhoog gedrukt wordt. Brak water is water met een hoger zoutgehalte, dat onder invloed van het zeewater landinwaarts komt.

Doch in deze polders is dat niet het geval. Het brakke water zit onder een grondlaag waar ooit een zee was. Nu is het land en sinds jaren wordt het hoogkomende brakke water met drinkwater weggespoeld, zodat de rivier, waar het water in geloosd wordt, niet te zout wordt.

Dankzij de vooruitgang der techniek waar het het ontzouten van water betreft waardoor dit relatief goedkoop geworden is, is het idee ontstaan om het brakke water niet langer met het kostbare zoete water uit het Markermeer weg te spoelen, maar het water te ontzouten, zodanig, dat het water als drinkwater gebruikt kan worden.

Misschien is het zout, dat er uit gewonnen wordt, ook te gebruiken als keuken- of stooizout?

Het idee wordt nu als proef uitgevoerd in de Horstermeerpolder in het Vechtplassengebied. Voor een schacht wordt een gat geslepen in de bodem, die tot in het brakke water reikt. Het slijpen gebeurt zeer voorzichtig, want er wordt een gat gemaakt in de scheidingslaag, die tot nog toe door de waterkundigen als "niet-te-doordringen-laag" werd beschouwd. Deze laag is een deel van de natuurlijke scheiding tussen het zoete, van de oppervlakte afkomstige water en het zoute water.

De mens heeft al lang de aarde gebruikt als voorraadkast. Mineralen, stenen, gas, olie e.d. werden gewonnen en gebruikt, waarbij de gevolgen niet bekend waren.

Intussen weet de mens een beetje, wat de gevolgen kunnen zijn van het onttrekken van stoffen uit de aarde. In Groningen begon de aarde te schudden, toen de spanning, die het aanwezige gas uitoefende, verdween, in Staufen (Schwarzwald), waar men van de aardwarmte gebruik wilde maken, bleek de grond omhoog te komen doordat ingebracht water in een gipslaag terecht kwam, die uitzette, waardoor de aarde omhoog kwam.

En nu wordt er in Nederland in een afsluitende laag een gat geboord om toegang te krijgen tot het brakke water, dat onder die laag ligt. Is er nagedacht over het gevaar, dat daardoor ontstaat?

Zou het kunnen zijn, dat door het onttrekken van brak water de spanning in de aarde dusdanig verandert, dat er een zeer grote inklinking komt, waardoor schade ontstaat die groter is dan de schade, die nu in Groningen al is ontstaan?

Met andere woorden: is het niet beter en mogelijk om het brakke water boven de afscheidende laag weg te pompen?

 

  Naar boven  


Zaterdag 13 maart 2021

EGOISTISCH AF WACHTEN ?

"Egoisme is het laatste, wat we kunnen gebruiken" wordt gezegd, naar aanleiding van het feit, dat Maarten van Rossum openbaar gemaakt heeft, dat hij, na meermaals de GGD gebeld te hebben, een afspraak gekregen heeft om een vaccinatie te krijgen, ondanks dat hij daartoe nog geen uitnodiging had gekregen.

Van een vriend had hij gehoord, dat dat mogelijk was. "Je moet gewoon blijven bellen" had de vriend gezegd, dus dat deed Maarten van Rossum, want de aanhouder wint, weet hij uit ondervinding.

Hij is nu 77 jaar en de mensen, die in de leeftijdscategorie van 79-jaar vallen, zijn nu aan de beurt. Er zijn regels opgesteld en er wordt van de burger verwacht, dat hij die regels volgt. Maar er zijn mensen, die graag de regels op de proef stellen en daar best een paar telefoontjes voor over hebben.

Een jaar geleden, toen de diagnose "corona" in Nederland gesteld werd, was er nog sprake van langzaam maar zeker iedereen immuniteit te laten krijgen, maar er is vervolgens toch besloten om te wachten tot er een vaccin zou zijn, voordat de burger zich weer normaal mag bewegen.

Tot overmaat van ramp is de laatste oplossing in de oorlog tegen het corona/covid-19 virus het instellen van de avondklok gebleken en, ondanks de belofte, dat deze slechts voor korte tijd zou gelden, wordt deze alsmaar verlengd.

Er zijn nu verschillende vaccins beschikbaar en deze worden verstrekt van oud tot jong. Blijkbaar zijn er mensen, die dit vaccin graag ontvangen en die bellen dus de GGD om een afspraak te krijgen, voordat zij een uitnodiging daartoe ontvangen hebben en er zijn mensen, die daar schande over spreken.

Spreken deze mensen ook schande over de mensen, die vrijwillig achteraan de rij gaan staan en misschien wel hopen, dat er voor hen tegen die tijd geen vaccin meer over is?

 

  Naar boven  


Vrijdag 5 maart 2021

KINDERARMOEDE

Kinderen in armoede hebben heel veel extra zorg nodig. Een kind, dat in een gezin leeft, dat weinig geld heeft, heeft andere ervaringen dan een kind, dat in een gezin leeft, waar genoeg geld is om de noodzakelijke uitgaven te doen om het gehele gezin van de basisbehoeften te voorzien.

De wetenschap is er van overtuigd, dat kinderen, die in armoede leven, een grote kans hebben om kinderen te krijgen, die ook in armoede leven.

Er wordt met man en macht geprobeerd om aandacht te krijgen voor deze kinderen, die leren om elk dubbeltje drie maal om te draaien voordat ze kiezen, waaraan ze het uitgeven. Een gebitsregulatie is dan niet prioritiet. Het is sowieso de vraag, waarom je een gebit zou willen reguleren?

De tanden staan in verbinding met de organen en het is de vraag, of het voor het fysieke systeem gezond is om de tanden te dwingen om in een andere stand te komen. De gebitsregulatie veroorzaakt stress in de schedel en dat kan tot gevolg hebben dat het kind leerproblemen krijgt.

En hoe zit het met de kinderen, die in een gezin leven, waar geen financiële middelen ontbreken om in de basisbehoeften te voorzien, maar waar de vader zowel zijn vrouw als de kinderen kort houdt? Waar de moeder moet bedelen om geld te krijgen om boodschappen te kunnen doen en de kinderen niet de muziek-, sport- of andere lessen krijgen, die zij nodig hebben om zoveel zelfvertrouwen te krijgen dat zij als volwassene hun eigen geld kunnen verdienen?

 

  Naar boven  


Zondag 21 februari 2021

SCHIJN ZEKERHEID

Het is Coronatijd en de "niet noodzakelijke winkels" zijn al weken dicht en wat mij enorm verbaast, is dat de slijterij open is. Ik heb me laten vertellen, dat de hasjzaak ook open is. Wat absurd! Wat mij betreft mogen al die winkels continu gesloten worden en alle winkels, die nu dicht zijn, zijn voortaan 5 of 6 dagen per week open. Een dag in de week mag elke winkel dicht zijn, zodat de medewerker in ieder geval één dag in de week vrij is.

Niet alleen de winkels zijn nu al weken dicht, zodat ik geen fatsoenlijk boek of toner voor mijn drukker kan kopen in de kantoorbenodigdheden winkel, maar er is bovendien met een enorme vaart een wet door de volksvertegenwoordigers aangenomen die wordt ingevoerd (of is ingevoerd), om de beweeglijkheid van de burger wat betreft het vertoeven in de open lucht te beperken.

In plaats van een ieder te verplichten om elke avond, vóór het slapen gaan een rondje om het huis van minimaal 30 minuten te wandelen, weten de wetenschappers en de regering niets beters dan een "Avondklok" in te stellen, waardoor het voor de burger financieel een dure grap wordt als hij ‘s avonds voor het slapen gaan in zijn uppie een half uurtje gaat joggen en daarbij door een wetshandhaver tot stand wordt gedwongen.

Hoe zou het zijn, wanneer een ieder elke avond een rondje van minimaal 2 km zou lopen, al dan niet direkt voor het slapen gaan? Zou de toenemende dikte van de gemiddelde burger dan afnemen? Zou het de ziektekosten per burger doen afnemen? Het lijkt dat beide vragen met JA beantwoord kunnen worden, maar we zullen het nooit weten.

Want deze maatregel, die een veel gunstiger effect zal hebben dan het beperken van de beweeglijkheid van de burger waar het het vertoeven in de open lucht betreft, is niet te controleren. Dat is het verbod om op straat te zijn wel. Jammer, de beste stuurlui staan aan wal!

Zij hebben zoveel ervaring opgedaan in de woelige baren, dat zij weten, wat het beste is voor hun lichaam en wanneer zij aan de behoeften, die dat lichaam heeft, gevolg kunnen geven, zullen zij, ongeacht hun leeftijd, niet bang zijn om ziek te worden of te sterven. Per slot van rekening weten zij, dat het leven eindig is.

Als 66+er merk ik, dat ik dikker word, nu ik niet ‘s avonds voor het slapen gaan in mijn uppie een rondje om de kerk kan gaan rennen, zonder de angst om daarvoor een bekeuring te krijgen, die de oorzaak zou worden, dat ik òf twee weken niet kan eten, òf de huur van een week niet kan betalen.

En ik vermoed, dat het vele anderen ook zo gaat. De Avondklok heeft geen invloed op hun leven, omdat zij sowieso altijd onbeweeglijk thuis rondhangen na 20 uur, terwijl er ook veel anderen zijn, die, zoals ik, ‘s avonds voor het slapen gaan nog een rondje gaan lopen of rennen om lekker moe in het bed te duiken.

Een fysieke moeheid, die, mede dankzij het thuiswerken, niet meer lijkt te bestaan, waardoor de slaap niet wil komen en het gehele dag-nachtritme van slag raakt. Uitgeslapen wordt, later naar bed gegaan, meer electra verbruikt en minder zonlicht ervaren, want de reis naar het werk ontbreekt, evenals het samen buiten sporten.

 

  Naar boven  


Maandag 15 februari 2021

REKENING RIJDEN of CARPOOLEN

Het is verkiezingstijd en dus tijd om plannen te maken voor de toekomst, voor de na-covid-19 tijd. Dit betekent, dat de onderwerpen, die vóór het intreden van het covid-19/corona virus aandracht kregen, weer op de agenda staan. Eén van die onderwerpen is de toestand van het milieu.

Waar het covid-19/corona virus vandaan komt, is wellicht nooit te ontdekken, maar er wordt vermoed, dat het een ziekte is, die van dier op mens is overgesprongen. Zou dat ook de manier zijn, waarop de ziekte in stand gehouden en verspreid wordt?

Voor de mensen, die zich met de toekomst bezig houden, is dat niet zo belangrijk. Er komt een tijd, waarin het corona/covid-19 virus niet meer de maatschappij zal beheersen en wat dan? Wordt er dan weer over het rekening rijden gesproken en wordt dat dan zonder aanpassingen ingevoerd?

Dat zou weer een mooi staaltje discriminatie bij wet zijn, want degene, die van weinig geld moet rondkomen zou dan veel minder kilometers kunnen rijden dan nu. Dankzij de prijs van de benzine betaalt een ieder al per kilometer, waarbij degene, die een auto heeft die weinig benzine per kilometer verbruikt, minder uitgaven per kilometer heeft dan de persoon, die een grote, veel verbruikende auto heeft. Degene met een kleine beurs zal niet als eerste naar het uiterlijk van de auto kijken, maar naar het verbruik van de auto.

Zij of hij die zich geen auto kan veroorloven, kan zich waarschijnlijk ook geen treinkaartje veroorloven en heeft misschien zelfs geen internet thuis om de uitgaven beperkt te houden. Wanneer zij/hij wil reizen, wordt de fiets gepakt, behalve als de afstand daarvoor te groot is. Dan is men aangewezen op anderen, die graag een ander een plezier doen en stoppen voor degene, die aan de kant van de weg staat te liften.

Het was in de zestiger jaren normaal om te liften. Vooral op vrijdagmiddag stonden er op "liftplaatsen" aan de uitvalswegen van steden vele studenten, militairen en anderen te liften om naar huis te komen of naar andere familie of vrienden, waar het weekeinde doorgebracht zou worden en op zondag werd weer terug gelift.

Dankzij internet is het mogelijk om contact te leggen met bestuurders, die (vaak tegen betaling) bereid zijn om met iemand anders naar hun bestemming te rijden. Dat is voor de moderne mens en internet gebruiker, die vaak ruim van te voren zijn reizen plant, praktisch, maar de spontane reiziger, die niet de beschikking heeft over internet, kan geen contact maken met de chauffeur.

Ook wanneer iemand niet weet, dat deze internet contact pagina bestaat, kan men er geen gebruik van maken en zal men, wanneer men het geld niet heeft om op een andere manier te reizen, de straat op moeten en de duim in de hoogte moeten steken als teken, dat men graag mee wil rijden.

Helaas zijn er niet zo veel mensen meer in Nederland, die bereid zijn om een (al dan niet verdwaalde) landgenoot of vreemdeling een stukje mee te nemen. De lifter staat vaak uren te wachten, bijvoorbeeld op de liftplaats in Amsterdam tijdens het spitsuur, waar chauffeurs doen alsof ze stoppen om vervolgens met hoge snelheid te verdwijnen als de lifter bij de auto is aangekomen.

De manier, waarop in Nederland de wegen zijn ingericht, zijn ook niet liftvriendelijk, want er is niet op elke verbinding naar de snelweg toe een liftplaats. Daar is meestal ruim plaats voor, maar Nederland is ingericht op vaart. Men gaat er van uit, dat het gevaarlijk is als er mensen op de oprit naar de snelweg staan te liften, terwijl dat helemaal niet zou zijn, als er op elke oprit naar de snelweg een officiële liftplaats zou zijn. Dan zou iedereen altijd alert zijn bij het oprijden van de snelweg en kunnen kijken, of er misschien een lifter staat, die in dezelde richting wil.

Hoe zou het zijn, wanneer men zou beginnen om op elke oprit naar de snelweg en in steden een liftplaats in te richten in plaats van het rekening rijden in te voeren?

  Naar boven  


Zaterdag 13 februari 2021

TOLK IN DE SPREEKKAMER

Tot 1 jan 2012 werd de telefonische tolk gefinancierd door de overheid. Wanneer een patiënt bij een dokter kwam en bleek, dat de patiënt de dokter niet begreep en/of voor de dokter niet te begrijpen was, kon gebruik gemaakt worden van de telefonische tolk. Dat kostte ca. 19 miljoen euro per jaar, die de regering liever niet daarvoor wilde uitgeven.

Het is al weer een hele poos geleden, dat ik als fysiotherapeute in Den Haag in de Schilderswijk werkte. Lang voordat hij vernieuwd werd. Er stonden nog veel prachtige grote huizen, die vaak slecht onderhouden waren en opgekocht werden door Turken en anderen, die als immigrant naar Nederland waren gekomen.

Ongeveer 10% van de patiënten hadden het Nederlands als moedertaal, de overige patiënten spraken in het algemeen slecht Nederlands. Ik leerde het woord "pijn" in het Turks, deed mijn best om wat meer woorden te leren, maar ben daar snel weer mee gestopt. Ik zat er voor een korte tijd en het bleek voor mij niet mogelijk om naast mijn werk Turks te leren. Internet bestond nog niet.

Een vrouw had pijn in haar rug en kwam met haar man. Turks van origine, waren zij meer dan 10 jaar in Nederland. Hij sprak slecht Nederlands, zij kende "ja", "nee" en verder niets, voor zover ik mij herinner. Zonder haar man was het voor mij niet mogelijk om te achterhalen, wat haar klachten waren. Kennelijk was er iets mis gegaan?

Vele mensen zijn naar Nederland gekomen om te werken en hebben hun eigen cultuur meegenomen en gekoesterd, zodanig, dat zij geen contact met Nederlanders (of moet ik schrijven "Nederlands sprekenden") hadden en dus ook geen behoefte hadden aan de Nederlandse taal, omdat ondernemende landgenoten winkels en andere voorzieningen gingen uitbaten.

Anno 2021 heeft Rotterdam een webpagina www.betertaal.nu, speciaal voor analfabeten. Het is toch wel tragisch, dat men laat zien, hoe iemand, die niet kan lezen of schrijven het niet gemakkelijk gemaakt wordt om hulp te vinden waar hij of zij de Nederlandse taal machtig kan worden. Geen telefoonmummer of adres, maar een webpagina wordt op de radio genoemd voor degenen, die willen leren lezen en schrijven, zodat het kind dat niet meer hoeft te doen.

Ondertussen is meer bekend over de culturen, die door de immigranten in Nederland aan hun kinderen worden doorgegeven en de toegepaste regels, die erg lijken op die in Nederland van 100 jaar geleden? Het meisje moet een hoofddoek op, mag niet alleen naar buiten enz.....? Het kind, dat uit een huishouden komt, waar niet over menstruatie, depressie of andere kwalen gesproken wordt en dat met de volwassene naar de dokter moet, bijvoorbeeld omdat de menstruatieklachten te groot worden, zal wellicht die klachten niet durven vertalen, zeker niet als het zelf een jongen is.

Bovendien kan het zijn, dat de Nederlandse woorden wel bekend zijn, maar de woorden in vaders- en moederstaal niet. Gelukkig, op de smartphone zit "translate", maar dat maakt er soms ook een onbegrijpelijk geheel van. De tolkvoorziening is voor iedereen afgeschaft en het is de vraag, of dat slim is.

Want het kan natuurlijk best zijn, dat op den duur de kosten voor de zorg hoger zijn, omdat in het begin iets door een spraakverwarring gemist is. Maar, eh, denk je werkelijk dat dat alleen maar gebeurt doordat er geen tolk aanwezig was?

Hoeveel mensen hebben de ervaring, dat zij niet goed begrepen zijn? Hebben die mensen, toen zij dat ontdekten, onbewust het "snap je" of iets dergelijks als stopwoordje in hun spraakgebruik ingevoegd?

Gezien het feit, dat er mensen zijn, die het kennelijk niet nodig vinden om de taal van het land, waarin zij wonen, te leren, lijkt het mij logisch dat er niet standaard een tolk wordt vergoed voor een gesprek of behandeling. Het zou echter een goed idee zijn om deze mensen te stimuleren om de taal van het land te leren, zodat zij zichzelf kunnen uiten.

De mensen, die nog geen half jaar in Nederland zijn, zouden een snelle cursus Nederlands moeten volgen zodat zij meer kans hebben zich thuis te voelen in dit koude kikkerlandje. Een wettelijk verbod voor kinderen om te tolken (al dan niet voor de ouders) zou tot gevolg hebben dat menig kind niet de ervaring heeft hoe het is om iets voor een ander te kunnen betekenen door het gebruik van het woord.

Tolken voor iemand kan grote vreugde geven voor de betrokken partijen, wanneer die eerlijk en oprecht, zonder schaamte het gesprek voeren. Het blijkt, dat kinderen er soms moeite mee hebben, omdat zij dan over dingen moeten spreken, die thuis taboe zijn. En het zou goed zijn, als die taboes bespraakbaar werden.

Wanneer niet geheimzinnig gedaan wordt over waar de kinderen vandaan komen en het meisje niet ongewenst zwanger wordt, omdat zij niet weet hoe zij zwanger kan worden. Een toestand, die honderd jaar geleden in Nederland normaal was. Er werd niet gesproken over het sexuele leven, waardoor het voorkwam, dat een 16-jarige jongen drie 15 jarige meisjes zwanger maakte. Kennelijk had hij een goede neus wanneer zij vruchtbaar waren.

Waaraan ontleent de mens zijn identiteit? Wat is een normale kindheid? Wie is waarom waarvoor verantwoordelijk?

Elk kind loopt littekens op. De vader, die al zijn kinderen hetzelfde behandelt, omdat hij er geen tekort wil doen, ziet niet dat zijn kinderen allemaal verschillende behoeften hebben en zij dus allemaal tekort komen, omdat hij niet ziet wat zij nodig hebben. De kinderen van ouders, die voor hun werk steeds verhuizen, moeten elke keer weer hun vriendInnetjes loslaten en nieuwe maken. En als zij weer naar een ander land verhuizen, weer een nieuwe taal leren. Het ene kind wil graag kinderen krijgen zodat het die een andere jeugd kan geven dan het zelf gehad heeft, terwijl een ander kind geen kinderen wil krijgen, zodat die niet dezelfde jeugd krijgen als het zelf gehad heeft. De een blijkt een helpersyndroom te hebben overgehouden aan de jeugd en wordt een uitmuntend verpleegster of verpleger, de ander gaat Nederlands studeren en wordt een woordkunstenaar.

Het wel of niet vergoeden van de tolkvorziening in de gezondheidszorg, die tot zorg gedegradeerd is, zal uitmaken, maar nog meer zal uitmaken het stimuleren van het beheersen van de Nederlandse taal voor een ieder, die in Nederland woont.

 

  Naar boven  


Maandag 8 februari 2021

WINTER WEER !

Het winterweer is een welkome afleiding

Tot grote vreugde van menig Nederlander en de Viking schaats fabriek, zijn er winterse dagen begonnen. Op zondag is er in een groot gedeelte van Nederland veel sneeuw gevallen tijdens vrieskoude, waardoor de treinen niet konden rijden. De wissels zijn bevroren.

In het Limburgse land ligt amper sneeuw, veel te weinig om een sneeuwpop te maken of om sneeuwballen te gooien. De hellingen hebben ook amper sneeuw en de slee blijft dus snel hangen in het gras.

Er is veel veranderd, dankzij de aardopwarming? Het lijkt wel, alsof men niets meer gewend is. Toen er nog echte winters waren en in de tuin iglo’s gebouwd konden worden van de sneeuw die gevallen was, werden de scholen niet gesloten bij de eerste sneeuw.

Integendeel, ze bleven gewoon open en de mensen, die het laatste op school waren, waren degenen, die het dichtst bij de school woonden. Want zij waren NIET wat vroeger van huis gegaan om op tijd op school te zijn en ontdekten pas toen zij op straat waren, dat zij niet zo snel konden lopen als zij gewend waren.

Anno 2021 wordt er gesproken over code rood of code oranje en op de eerste maandag na een zevenweekse sluiting van de basisscholen in verband met de covid-19/Coronacrisis, blijven er scholen dicht omdat er mogelijk leraren niet op school kunnen komen omdat het openbaar vervoer niet rijdt.

Hoe komt het toch, dat vroeger het Algemeen Dagelijks Leven gewoon door kon gaan en in andere landen, waar het vaker sneeuwt omdat het land wat hoger ligt, dit ook het geval is en in Nederland zo ongeveer bij het eerste sneeuwvlokje het algemene leven totaal tot stilstand komt, ondanks dat er in twee dagen ruim 40 miljoen kilo zout over de wegen gegooid werd?

Zelfs de kranten worden niet bezorgd. Is dit een gevolg van de avondklok? Heeft die de mensen tot stilstand gebracht? Door het gedwongen thuis blijven en het verbod om ‘s nachts op straat te zijn, wordt er minder gereden en is het moeilijker om de straten schoon te rijden. En het lijkt er op, dat niemand zich bewust is van het feit dat iemand niet voor niets betaalt om een papieren krant in zijn bus te krijgen.

De beslissende mensen lijken er van uit te gaan, dat iedereen een computer heeft en iedereen een internetaansluiting heeft en dus daarmee zijn krant zal lezen als die niet in de bus valt.

Als reden voor het niet bezorgen van de krant wordt gezegd, dat men de medewerkers niet aan het gevaar wil blootstellen dat er is als er sneeuw op straat ligt? Als men in het Schwarzwald of in Oostenrijk, Zwitserland of Noord-Italie zo zou denken, zouden er in de winter geen kranten bezorgd worden?!

Is dat een goede reden? Mijns inziens niet, want ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid om gezond en fris te blijven. De man, die thuis moest werken in de hoop niet met het covid-19 virus besmet te worden, had behoefte aan bewegen en ging daarom eindelijk het dak van de serre repareren. En viel daar van af, brak zijn arm en kreeg een dystrofische reflex atrofie.

Als de gladde straat de reden zou zijn dat er een ongeluk gebeurt of iemand valt en iets breekt, zou iedereen, die op de weg is een ongeluk moeten krijgen en iedereen, die op straat is, zou vallen en iets breken. Dit is echter niet het geval. (Gelukkig) vinden er niet veel ongelukken op straat plaats, omdat de meeste weggebruikers zich aanpassen aan de omstandigheden en de meeste mensen vallen niet spontaan op straat en breken dan wat. En als de straat glad is, valt niet iedereen die daar langs komt, dus is niet de gladheid de reden dat iemand valt, maar de manier waarop iemand op de been is, wat ook tot gevolg kan hebben dat iemand spontaan valt, zonder dat de straat nat of glad is of er een andere aanwijsbare reden voor het vallen is..

En zou het openbaar vervoer wel door kunnen rijden, wanneer het door de overheid verzorgd zou worden en niet door buitenlandse investeerders, die er winst uit verwachten? Wanneer er geen subsidie komt voor de huidige constructie van het openbaar vervoer, worden de bedrijven die dat openbaar vervoer nu verzorgen dan opgedoekt en komen er dan andere (overheids) bedrijven, die geen winstoogmerk hebben maar voor wie het verzorgen van een optimaal vervoersklimaat het doel is?

 

  Naar boven  


Zondag 7 februari 2021

DE HERDENKING

De vrouw komt in het parochiehuis om een herdenkingsmis aan te vragen voor haar overleden man. Zij doet dat elk jaar en dit jaar dus ook, maar het wordt een treurige herdenking. Normaal gesproken komen zoon en dochter, die een paar honderd kilometer verder het land in wonen op die dag vroeg koffie drinken, zij gaan samen met hun moeder en hun kinderen naar de kerk om de herdenkingsmis bij te wonen en daarna gaan ze allen naar een plaatselijk restaurant om gezamenlijk een lunch te genieten en de laatste ervaringen te bespreken en na de thee gaan de kinderen en de kleinkinderen weer naar huis. Oma heeft dan weer iets om een jaar op te teren.

Nu is het "Corona Tijd" en de regering heeft besloten, dat de burger zoveel mogelijk alleen moet blijven, in de hoop, dat daardoor minder burgers met het covid-19 virus besmet worden. Het lijkt niet werkelijk te werken, want de besmettingscijfers blijven op hetzelfde niveau en het gezonde verstand zegt: hef alle beperkende maatregelen op! De mensen, die bang zijn, omdat zij tot de risikogroepen horen, zullen zich vanzelf beperken en met weinig andere mensen contact zoeken. En als zij dit niet doen, doen zij dit waarschijnlijk, omdat zij van mening zijn, dat zij liever hun laatste dagen in contact met anderen doorbrengen dan elke dag in en uit alleen thuis te zitten, met alleen een radio of misschien zelfs dat niet, geen computer, internet, noch (kabel) tv, buurvrouw, buurman, kind of ouder, met wie zij een woord kunnen wisselen.

Tot overmaat van ramp wordt er vriesweer verwacht en dat is lang geleden, dus de Nederlander is niet meer gewend daarmee om te gaan en de regering, die ervan overtuigd is, dat contact met elkaar vermeden moet worden, heeft besloten, dat (mocht het mogelijk zijn) schaatsen op natuurijs zoveel mogelijk gedemotiveerd moet worden. De politie heeft de opdracht om ook daar groepsvorming te beboeten.

Hoe komt het toch, dat men volledig voorbij gaat aan het feit, dat de mens gezond blijft (en wordt) door zich te bewegen? Niet het bewegen door drop, chocolade, kaas of noten te eten, maar het ene voet voor de ander zetten en dat liefst langer dan een half uur en als het enigszins kan meerdere malen per dag. Dan werkt de spierpomp en daardoor wordt de lymfe gestimuleerd om overtollige vloeistoffen, die zich in de weefsels hebben opgeslagen wanneer de mens veel zit en waardoor de mens dus dik wordt, afgevoerd worden via het lymfesysteem en de blaas.

De pogingen om een virusverspreiding tot stand te brengen en de werking van het virus te neutraliseren, kenmerken zich door onbeweeglijkheid. De mens wordt gedwongen thuis te blijven in de nacht, waarin hij in een rustige straat kan joggen, doch dat mag niet. Alleen met een aangelijnde hond mag het wel maar een hond aanschaffen voor de tijd dat de "avondklok" geldt, is voor de hond niet leuk.

De burger mag niet meer dan één persoon thuis ontvangen, waardoor de intermenselijke uitwisseling van energie, ervaringen, ideeën en kennis, zeer beperkt wordt. Er vindt daarbij ook een gigantische discriminatie plaats, want iemand, die alleen woont, mag één persoon ontvangen en een gezin mag ook maar één persoon ontvangen. En daarom komen de kinderen en kleinkinderen dit jaar niet, want een paar honderd kilometer rijden om een mis bij te wonen, kost teveel energie. En het is ook best lastig, als je man net is overleden en je dochter komt om je bij te staan om de begrafenis te regelen. Want als dan de begrafenisondernemer komt, is dat een persoon te veel?

Het lijkt onderhand toch wel nodig om alle beperkende maatregelen op te heffen en te vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid van de burger, die thuis kan blijven wanneer hij geen contact met anderen wil, omdat hij bang is ziek te worden. Als 65+ er zonder betaald werk stel ik het op prijs om me vrij te kunnen bewegen en na mijn bezigheden om 23 uur een rondje te kunnen rennen voordat ik naar bed ga, of bij vrienden en vriendinnen op bezoek te kunnen gaan wanneer ik daar behoefte aan heb.

 

  Naar boven  


Maandag 2 februari 2021

SP OVERHEIDS DISCRIMINATIE

De overheid discriminieert altijd! He, hoe kom je daar nou bij? Nou, dat is toch duidelijk: als het gaat om geld dat de burger moet uitgeven, dan wordt er over een bedrag gesproken, als het gaat om inkomen, dan gaat het om procenten. Echt? Ja, kijk maar naar de "zorgpremie", dat is het geld, dat betaald moet worden voor de ziektenkostenverzekering.

In de tijd, dat de mensen "solidair" met elkaar waren, werd er een bepaald percentage van het loon als ziekenfondspremie betaald, waardoor degene, die veel verdiende, meer betaalde dan degene, die weinig verdiende. Het bedrag in guldens of euro’s was voor de minder verdienende lager. Het was toen mogelijk, om géén ziektekostenverzekering te hebben als je niets verdiende. In Noorwegen was een soortgelijk systeem, met het verschil, dat iemand die niets verdiende, zich niet privé kon verzekeren, maar gewoon opgenomen was in de landelijke, voor iedereen geldende, ziektekostenverzekering.

In Europa heeft men bedacht, dat het goed is als iedereen tegen ziektekosten verzekerd is en daarom is het verplicht gesteld om een ziektekostenverzekering te hebben. Helaas heeft men de solidariteitsgedachte uit Noorwegen niet overgenomen en de eigen solidariteitsgewoonte ook niet, maar een basisverzekering bedacht, waar de meest essentiele behandelmethoden zoals fysiotherapie niet in zitten. Bovendien is de premie niet inkomensafhankelijk, maar een bepaald bedrag, zodat degene, die van een minimum moet rondkomen, een relatief hoog bedrag moet betalen, waardoor hij failliet kan gaan, als hij geen subsidie krijgt, die als "zorgtoeslag" mogelijk verleend wordt. Deze subsidie betekent, dat de staat de private (want ziekenfondsen bestaan niet meer) ziektekostenverzekeraars sponsort.

En als het om het inkomen gaat, dan wordt er over procenten gesproken. Dan krijgt een ieder, die tot die groep behoort, een aantal procenten erbij. Dus de mensen, die twintig euro per uur verdienen, krijgen bij een verhoging van 2% 40 cent per uur erbij, terwijl degene, die slechts 10 euro per uur verdient, slechts 20 cent per uur meer krijgt. En dat gebeurt keer op keer en dat betekent, dat degene, die een laag salaris heeft, er eerder in inkomen op achteruit gaat, omdat de goederen, die hij nodig heeft, meer duurder worden dan de 2%, waarmee zijn inkomen omhoog gaat, terwijl men er ook voor had kiezen om alle mensen, die tot die groep horen, 25 cent per uur meer te betalen.

En de SP strijdt liever voor verhoging van het minimumloon dan voor een basisinkomen, omdat zij ervan uitgaan, dat de andere lonen dan ook hoger worden. Kennelijk gaan zij er van uit, dat er voor iedereen een betaalde baan te vinden is, wat waarschijnlijk zelfs niet het geval zou zijn, wanneer alle, nu onbetaalde, vrijwilligersbanen betaalde banen zouden worden.

En de SP gaat dus ook voorbij aan het feit, dat er waarschijnlijk steeds meer mensen rond moeten komen met een minimale uitkering, gezien de malaise, waarin de hele wereld mede dankzij de corona-covid 19 crisis verkeert.

Wanneer het streven van de SP om geen basisinkomen te verstrekken, zo blijft, zal daardoor de inkomensongelijkheid, die nu al tot gevolg heeft dat een simpele leraar of verpleegster in Amsterdam geen huurwoning kan vinden omdat €1500,- een gebruikelijke huurprijs is voor woonruimte, vergroot wordt.

 

  Naar boven  


Woensdag 27 januari 2021

VERKOUDEN IN CORONA TIJD

Een M.S. Patiente, die afhankelijk is van thuiszorg om uit haar bed te kunnen komen, is verkouden. Het is Corona-tijd en er wordt meteen een dokter gestuurd, die in vol ornaat een sneltest afneemt. De patiente is er van overtuigd, dat het een gewone verkoudheid is, want zij herkent de symptomen.

Zij blijkt gelijk te hebben. Zelfs twee Corona snel tests zijn negatief, maar toch blijven de medewerkers van de thuiszorg bang en komen pas aan het eind van hun dienst naar de patiente, die normaal ‘s ochtends om een uur of 7 uit bed geholpen wordt.

Met het gevolg, dat zij ‘s avonds om 10 uur in bed geholpen wordt en de volgende dag pas om 13.00 uur uit bed. Volledig nat is het bed ondertussen (wat grote kans op decubitus geeft) en zij heeft niets kunnen eten (wat levensgevaarlijk kan zijn bij diabetes).

Waarom wordt er een sneltest afgenomen, wanneer de uitslag daarvan niet geloofd wordt?

 

  Naar boven  


Dinsdag 26 januari 2021

AVONDKLOK RELLEN

Het lijkt er op, dat er iets mis is gegaan met de maatregelen, die ingesteld zijn in de hoop, dat er minder mensen besmet worden met een corona/covid-19 virus.

In plaats van lege straten, worden er reeds 3 dagen in steden samenkomsten georganiseerd, die tot doel hebben om niet alleen rellen te veroorzaken, maar ook te vernielen, winkels te plunderen en politie en anderen lichamelijk te verwonden.

Er zijn wellicht meer mensen, die tegen de Avondklok zijn dan volgens de onderzoekingen er zijn, maar het merendeel van deze mensen is van mening, dat het beter is om maar niets te doen en zeker niet om de mensen, die door de, door de overheid ingestelde, winkelsluiting grote schade hebben, ook nog eens door plundering en vernieling nog meer schade te laten lijden.

Is het crimineel gedrag of is het een uiting van alle energie, die niet op een normale manier kan worden gebruikt? Misschien is het goed, om alle sportscholen, sportclubs en, kortom, alles maar weer open te gooien?

Het is wel een wonder, dat er nergens in Europa dergelijke rellen zijn opgetreden en wel in Nederland! Heeft het zin om het crimineel gedrag te noemen of zou het beter zijn om de hand in eigen boezem te steken en vast te stellen, dat men met het instellen van de Avondklok zich vergist heeft, omdat men onvoldoende in de gaten had, dat dit "crimineel gedrag" zou uitlokken door het ontbreken van de sociale controle, die door mensen die zich op straat bevinden, uitgaat?

Bovendien heeft de Avondklok geen zin voor al die mensen, die mensen mijden en daarom 's avonds om 23 uur hun rondje om de kerk lopen. Integendeel, door de Avondklok wordt het overdag drukker omdat zij dan hun rondje moeten lopen om in beweging te blijven.

De politie was onverbiddelijk tegen de burger, die geen papierke bij zich had waaruit bleek, dat hij recht had om na 21 uur op straat te zijn, toen hij om 22 uur pas door de trein, die vertraagd was door de rellen in Eindhoven, naar huis kwam en ook tegen een zonnestudio-eigenaar, die naar zijn winkel ging om die te beschermen tegen de relschoppers. Zij betalen voor de mensen, die zich niet aan de 1,5 meter maatregel houden?

Als reactie op de vernielingen gaan burgers de straat op om vanavond winkelcentra e.d. te beschermen tegen de vernielzucht van de knoklustigen. En krijgen allen een bekeuring, omdat zij na 21 uur eigendommen tegen vernielzuchtigen willen beschermen?

We moeten het samen doen? Nee, de mensen, die de regels opstellen gaat het goed, zij hebben een huis met tuin, krijgen elke maand een meer dan modaal salaris op hun rekening gestort en kunnen voor zichzelf een "uitzonderingspapierke" uitstellen?

En de mensen, die moeten sterven, sterven, op de tijd, waarop zij sterven. De een zal sterven, omdat hij niet behandeld werd (b.v. omdat er alleen covid-patienten toegelaten werden in het ziekenhuis), een ander sterft van ouderdom en weer een ander sterft aan corona/covid-19, al dan niet een variant. De ziekte is afschuwelijk, de gevolgen ook, de herstelperiode lang en er is geen zekerheid dat men van alle klachten afkomt, maar ziekte en dood horen bij het leven.

We kunnen wel denken, dat we in oorlog zijn met een virus, maar we moeten niet denken, dat we die oorlog kunnen winnen. Er zullen altijd virussen (en bacterieën) zijn, die mensenlevens kosten en gelukkig maar, want wie wil er oneindig leven?

 

  Naar boven  


Woensdag 20 januari 2021

INNERE SCHWEINEHUND

Men zegt, dat er teveel mensen (vooral jongeren) zijn, die zich niet aan de gedragsbeperkingen houden, die ingevoerd zijn in de hoop, dat er daardoor minder besmettingen met het corona/covid-19 virus plaatsvinden.

Er is geen bewijs voor, maar de ziekenhuizen lopen over, dankzij de veranderingen in beleid van de laatste tien jaren, waardoor o.a. de gezondheidszorg geprivatiseerd is, waardoor minimale voorzieningen zijn ontstaan zodat de beschikbare bedden optimaal benut worden.

En in tijden van een epidemie of pandemie, zijn de gebruikelijke voorzieningen onvoldoende, wat ertoe leidt, dat de normale gezondheidszorg niet meer geleverd kan worden. De regering heeft bedacht, dat er meer mantelzorg geleverd kan worden, waardoor er minder bedden nodig zouden zijn.

Hoe komen de bestuurders erbij, dat er zoveel mensen zijn, die zich onvoldoende aan de gedragsbeperkingen houden en dat dáárdoor zoveel mensen besmet worden met het corona covid-19 virus? Komt dat, omdat zij zelf zich niet houden aan de gedragsbeperkingen en denken dat wat zij doen, de burgers, die niet de mogelijkheden hebben die zij hebben, zich dus ook niet houden aan de gedragsbeperkingen?

Wat is het doel van de gedragsbeperkingen? Ouderen beschermen tegen deze ziekte? Of is het een methode om meer inkomsten te verwerven? Deze vraag komt op, omdat er een geldboete staat op het op straat zijn tijdens de avondkloktijd, in plaats van een warm plekje, waar men in contact komt met anderen, waar de alleen wonende (zonder personeel) zo naar smacht!

Voor dringende medische hulp of andere hulp aan mens of dier, mantelzorg, werk met een werkgeversverklaring of het uitlaten van de aangelijnde hond, mag men het huis uit in de "Sperrzeit" van de avondklok. En hoe staat het dan met de "Innere Schweinehund"?

Is het een bittere pil voor de vele mensen, die de hele dag achter de computer hun werk doen of liever mensen mijden en daarom 's avonds om 23 uur hun rondje om de kerk lopen of is het een maatregel, waarvan de gevolgen pas na 20 jaar ontdekt worden, ondanks dat er velen zijn, die daar nu al op wijzen?

De groote zorgen, die het omt zich maken, hoe kortzichtig zijn die?

De Tweede Kamer is nu aan zet! Hoe kortzichtig zijn de maatregelen, die genomen worden om de "oorlog" tegen een virus te voeren?

Als alleenstaande 65+-er, die geen betaald werk heeft en zijn best doet om de tijd tot de aow-uitkering te overbruggen en wetend, wat fysieke onbeweeglijkheid voor gevolgen kan hebben, betwijfel ik of de gevolgen van de opgelegde onbeweeglijkheid gunstiger zijn dan wanneer deze niet genomen zouden zijn.

Gezien het feit, dat er een geldelijke boete staat op het niet volgen van de opgelegde maatregelen, is er sprake van heel duidelijke discriminatie, want er zijn mensen, die een groot verlies lijden doordat zij hun zaak hebben moeten sluiten, terwijl anderen extra veel verdienen, omdat zij niet hoeven te sluiten.

Een ander aspect van discriminatie is het feit, dat iemand, die veel geld verdient, ongeacht of er sprake is van een crisis situatie (zoals b.v. een aftredende minister), zich finantieel kan veroorloven om een boete op te lopen door 's avonds bij de buren op bezoek te gaan.

 

Op 13 december 1922 schreef een moeder aan haar dochter: 'er komen wel mooie christ. boeken uit; zoo vind ik b.v. "de heilige Avondklok" dat ik je bij gelegenheid zal zenden een heel mooi boek. Let er eens op hoe men uit dit boek voelt hoe vreeselijk de zonde in een geslacht nawerkt soms geslachten verder'. "De zonde" kan alles zijn, zoals bijvoorbeeld een gedwongen onbeweeglijkheid of angst voor een ziekte.

Misschien is het ook goed, dat men zich realiseert, dat niet iedereen een internetaansluiting, een werkende TELEVISIE  of een telefoon heeft.

  Naar boven  


Maandag 18 januari 2021

AVONDKLOK

Wordt hij inderdaad ingesteld? Dan is de Oorlog compleet voor mij. Ik ben na de Oorlog geboren en heb mij altijd verre gehouden van alles, wat met de Oorlog te maken had. De Tweede Wereldoorlog was de oorzaak van het ontstaan van het gezin, waarin ik geboren werd en waar niet over de ervaringen in die oorlog gesproken werd, met uitzondering van een enkele anekdote zoals over de fiets en de zaag, die niet door de Duitsers in beslag zijn genomen, omdat de jonge Duitser, die het bevel gekregen had om al het metaal, dat hem onder ogen kwam, in beslag te nemen, dit niet deed toen de knappe vrouw, die met een zaag onder de snelbinders van haar fiets, hem in haar beste Duits vertelde, dat zij enorm van haar vader op haar kop zou krijgen, wanneer zij de zaag, die haar man geleend had, niet terug zou brengen. De jongeman gebood haar om snel te verdwijnen en, wanneer iemand anders haar aan zou houden, te vertellen, dat zij niemand gezien had.

De Oorlog, dat was die tijd, waarin de burger continu op zijn qui-vive moest zijn, want men wist niet, wie er te vertrouwen was. Zo woonde het jong getrouwde stel in een huis met praktijkruimte, waar de dokter mensen kon onderzoeken. De dokter was thuis en een vriend, die later burgemeester werd in een dorp in het Westland, was op bezoek, toen er, nadat het geluid van de laarzen, dat in de straat klonk, gestopt was voor de deur, luid en duidelijk op de deur gebonsd werd: "Aufmachen!". Het was de tijd, waarin zo veel mogelijk mannen opgepakt werden om voor de Arbeitseinsatz naar Duitsland gestuurd te worden.

Het was duidelijk, dat er gevaar dreigde en de beide mannen doken zo snel mogelijk in het net manshoge gat, dat onder de vloer in de onderzoekskamer zat, dat eigenlijk net groot genoeg was voor 1 persoon, maar nu persten zich dus beide mannen in dat gat, de vrouw legde het kleedje er snel over, schoof de onderzoekstafel er over en opende vervolgens de deur.

Een jonge Duitse Luitenant en een soldaat bleken voor de deur te staan. Hij vroeg aan de vrouw, of haar man thuis was. "Nee" antwoordde de vrouw hem, waarop de vraag kwam, waar haar man dan was. Zij antwoordde de luitenant, dat zij dat niet wist en dat haar man waarschijnlijk in het ziekenhuis was. De luitenant wilde het huis bekijken, want er was melding van gemaakt, dat er een man dit huis was binnen gegaan, maar hij vond niets opvallends.

Ze wisselden nog wat persoonlijke gegevens uit, waarbij de luitenant vertelde, dat zijn vrouw in Duitsland was met hun twee kleine kinderen. Hij miste hen erg, wat de vrouw, wier zus met twee kleine kinderen, die ook alleen zat omdat haar man door het leger naar het buitenland was gestuurd, zich goed kon voorstellen.

Die Oorlog is voorbij, maar nu is er een "oorlog" tegen een virus, terwijl de leiders van het land denken, dat een avondklok er voor zal zorgen, dat dit virus "verslagen" kan worden.

De avondklok, waardoor iemand niet meer naar huis durft te gaan, kan de oorzaak zijn van veel, heel veel geweld en narigheid. Narigheid, die wellicht veel erger is dan de narigheid, die door het virus veroorzaakt wordt. Als er overbevolking is, moet er een regulerend middel komen, dat is sinds mensenheugenis zo. Dan ontstaat er een oorlog of een epidemie. Het lijkt wel, alsof de mens niet dood mag gaan, terwijl dat het enige is, waarvoor we geboren zijn: sterven. Het is zeker, dat we zullen sterven en thuis blijven geeft geen zekerheid dat je niet ziek wordt aan het covid-19 virus en ten gevolge daarvan sterft. Want er blijft contact met elkaar.

Het kan de therapeut zijn, die de besmettingshaard blijkt te zijn, de dokter, de poetsvrouw, de kassajuffrouw, de beste vriend of vriendin, de bus, de trein, de maaltijdbezorger en misschien zelfs wel het weer. Hoe het zij, het is te hopen, dat de avondklok niet de Derde Wereldoorlog inluidt. Hij veroorzaakt meer intermenselijk contact, want in plaats van ‘s avonds om 23 uur nog een rondje te gaan lopen, moet dat dan overdag, wat ook geldt voor het winkelbezoek e.d.

  Naar boven  


Vrijdag 8 januari 2021

PARTICIPATIEWET

De Tweede Kamer heeft in 2015 de participatiewet aangenomen, met de bedoeling om.....? Ja, wat was eigenlijk de bedoeling van de participatiewet?

Wie mag of moet met wie hoe waarom wel of niet participeren?

Als de uitkeringsafhankelijke de ramen van de buurvrouw wast, is dat voor de participatiewet werk en moet daar door de buurvrouw voor betaald worden?

Terwijl vele instellingen tegenwoordig draaien op de "vrijwilligers", die werk doen, waarvoor vroeger iemand een salaris kreeg, waarvan hij of zij de huur, verzekeringen en dagelijks brood kon betalen!

Was het de bedoeling van de participatiewet om de uitkeringsafhankelijke aan betaald werk te helpen? Dan zou daar bij horen, dat onbetaald vrijwilligerswerk verboden wordt!

De overheid zelf is er goed in om mensen tot het doen van onbetaald werk te dwingen. De 30+-ster, die net haar studie voor sociaal werkster met specialisatie autisme heeft afgesloten, wordt niet geholpen aan werk, waarvoor zij gekwalificeerd is, maar wordt verplicht om een jaar lang post te gaan rondbrengen anders wordt haar uitkering "gekort". Een uitkering is geen vetpot, maar een minimale financiëele ondersteuning. Doordat de sociaal werkster het werk van een postbode doet, is er daardoor een postbode, die van zijn werk beroofd is en verplicht wordt om bij de plantsoenendienst te gaan werken om een uitkering te krijgen, waardoor een tuinman zonder werk komt en op de vuilniswagen moet gaan werken?

Tegelijkertijd is de pensioenleeftijd verhoogd. Dus de banen, die vroeger vrij kwamen omdat de invuller daarvan met pensioen ging, komen pas twee jaar later vrij en de wachtenden worden dus meer. De wachtenden, die heel graag die baan zouden invullen, terwijl degene, die zich verheugd had op het met pensioen gaan, zich met hangen en wurgen op de been houdt om die latere pensioenleeftijd te halen.

En de mensen, die een fysiek relatief makkelijke baan hebben, waarbij zij veel verdienen (bijvoorbeeld Kamerleden) en veel kunnen sparen terwijl zij bovendien voor een privé pensioen kunnen zorgen, blijven langer werken terwijl zij de volledige AOW krijgen, die zij helemaal niet nodig hebben?

Degene, die, om wat voor reden dan ook, een AOW-gat heeft en niet voor een privé pensioen heeft kunnen zorgen, moet elke cent meermaals omdraaien, voordat hij hem uitgeeft, en daarvoor moet hij naar het buitenland, want in Nederland wordt de cent NIET als betaalmiddel aangenomen!

Dankzij alle plofkraken wordt het bovendien alsmaar moeilijker om in Nederland geld van de eigen bankrekening te halen of er op te storten en misschien zou de overheid de banken moeten verplichten om er voor te zorgen, dat elke burger binnen een straal van 5 kilometer (= ca. 1 uur lopen) contant geld van zijn rekening kan halen of er op kan storten?

En misschien zou het goed zijn om een ieder een basisinkomen te geven van € 1000.- (anno 2021) per maand?

  Naar boven  


Vrijdag 8 januari 2021

COFFEE SHOP

Hoera!

Er wordt voorgesteld, dat er alleen nog Nederlanders in de coffeeshop (waar geen koffie maar drugs verkocht worden) naar binnen mogen. Gaan dan uitkeringsafhankelijken daar voor de deur staan om toeristen op te vangen om voor deze toeristen in de winkel drugs te kopen om deze (met een beetje of veel) winst aan de toeristen te verkopen?

En wordt er eindelijk statiegeld (helaas slechts 15 cent i.p.v 50 cent) op alle flessen, blikjes en andere verpakking geheven, zodat de uitkeringsafhankelijke door het verzamelen van de op straat en in de natuur achtergelaten blikjes en flessen en deze in te leveren, een zakcentje kan bijverdienen?

  Naar boven  


Donderdag 7 januari 2021

DE BOOT

Velen maken zich druk over de boot, die door de Koning aangeschaft is. Twee miljoen zou hij gekost hebben en, daar zijn de mensen het over eens, die is door "ons" betaald (want door belastinggeld) en ik vraag mij af, aan wie dat geld betaald is. Niet aan de boot, want die bestond nog niet. Er zijn dus mensen, die werk hadden, omdat de Koning op het idee kwam, dat hij een boot wilde hebben. Ik ben best jaloers op die mensen, die werk hebben en, zelfs in Corona tijd, werk hebben en daarvoor betaald worden.

En ik houd mijn hart vast voor al die jongeren, die straks (of misschien nu al) geen werk meer hebben en wellicht ook geen recht hebben op een uitkering of voor de ouderen, die net een jaartje vrij hadden genomen na te hard gewerkt te hebben en nu weer aan de slag wilden, erop vertrouwend, dat het werk door zou gaan, wat dankzij de platlegging van normale bewegingen in reactie op de uitwerking van het corona covid-19 virus, niet het geval is.

Net een restaurant, kroeg of wat anders geopend (al dan niet na verbouwing) en daar je laatste spaarcenten in gestopt om eens lekker voor jezelf te beginnen. Jammer, meteen failliet, omdat je geen uitkering krijgt omdat je (nog) niets verdiend had in het laatste kwartaal of half jaar?

Het is duidelijk, dat "l’histoire se repète". Honderd jaar geleden heeft de Spaanse Griep vele mensen het leven gekost en vervolgens is een periode van financiële malaise een van de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog geweest?

Ik ben blij, dat Nederland geen land is, waar steeds een andere president aan het roer staat, vooral als ik zie, hoe in de Verenigde Staten mensen geen toegang hebben tot de medische voorzieningen, omdat daar geen "ziekenfondswet" meer is, dankzij het ingrijpen van de president, die er van overtuigd is, dat zijn herverkiezing niet heeft plaatsgevonden, omdat hij zijn zaakjes in het kiesgebeuren niet op orde heeft en er dus gefraudeerd is.

Dat wist hij al van te voren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en hij had er dus voor moeten zorgen, dat er niet gefraudeerd kón worden....

Zolang Nederland een Koninkrijk is, hoeven we ons in ieder geval niet druk te maken over wie het "gezicht" naar buiten is. Achter de schermen kan de Koning zijn goede raad geven, gebaseerd op zijn ervaring, die gebaseerd is op het feit, dat hij als toekomstig Koning geboren is en daardoor de ervaringen heeft, die hij heeft, zonder dat hij kan bepalen, hoe het werkelijke beleid er uit ziet, want dat doen de vertegenwoordigers van het volk, die in de Eerste en Tweede Kamer zitten.

En je kunt je afvragen, of die dat zo goed doen, want ze nemen niet alleen een wet aan, waardoor de burger niet beschermd wordt tegen sloop na zijn "dood" (dit tussen haakjes, want het is de vraag in hoeverre de mens dood is voordat zijn organen en weefsels ontnomen worden om bij een ander er in gezet te worden) onder het mom van donatie als ook dat zij ijveren voor een wet om mensen te doden wanneer zij aangeven een "voltooid leven" te hebben gehad.

De mens, die er werkelijk uit wil stappen, doet dat en heeft daar geen arts of andere hulp voor nodig, maar regelt dat zelf. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Daar is geen wet voor nodig!

En die twee miljoen? Die had inderdaad ook anders besteed kunnen worden, bijvoorbeeld voor de start van een therapeutisch hotel voor patiënten in coma, waar de hpi-therapie toegepast wordt!

  Naar boven  


Woensdag 6 januari 2021

DE EERSTE VACCINATIE

Wie Corona heeft gehad, wordt geadviseerd om zich toch te laten vaccineren, want er wordt gedacht, dat men na het doormaken van de ziekte slechts 8 weken immuun is - wordt in het vragenuurtje vertelt.

De vraag, die dan opkomt is: Hoe lang is men immuun na de vaccinatie?

Ook wordt verteld, dat men, wanneer men snipverkouden is, niet gevaccineert mag worden, maar eerst de coronatest moet ondergaan en als die test negatief is, pas gevaccineert kan worden.

Door het vaccineren van veel mensen, kunnen eventuele bijwerkingen, die nog niet vastgesteld waren, ontdekt worden. Mits zij door de betreffende gevaccineerde persoon gemeld werden.

En hoe zit dat eigenlijk met het al dan niet positief getest worden voor of na vaccinatie? Wordt dat een probleem straks, als mensen een bewijs moeten tonen, dat zij negatief getest zijn, zoals nu al het geval is voor een bezoek aan een Duits ziekenhuis?

De man, die dit overkomt, kan een twee dagen oud bewijs dat hij niet positief getest is, niet tonen, omdat de GGD alleen mensen test, die symptomen hebben of in de nabijheid waren van iemand, die positief getest werd, maar iemand, die geen app heeft noch een mobiele telefoon, kan niet opgespoord worden, wordt dus niet getest en ongewild een super spreader zonder symptomen?

In hoeverre is het leven "maakbaar" en kunnen alle risico's uitgesloten worden? Willen we wel alle risico's uitsluiten of willen we een eindig leven en elkaar niet alleen in de supermarkt ontmoeten, maar ook in het café of restaurant, al dan niet in Corona opstelling, bij de kassa van de Hema, Blokker of in de lingeriespeciaalzaak, de tweedehands winkel of in het museum, het theater, bij het koor of de sportvereniging, wetende dat er vele levensbedreigende ziekten rondwaren, die men niet altijd door sexueel verkeer, maar ook door de tussenkomst van een mug, een slang, een vlieg, een ander dier of mens kan krijgen.

  Naar boven  

2021 en 2022 verhalen  

2020 verhalen  

2019 verhalen  

2018 en eerdere verhalen  

  nederlandse vlag BLOG
nederlandse vlag HOME hpi
 
Muziek maakt voor
de mens genezing
mogelijk